Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Reducerea TVA la pâine necesită provizioane de 120 milioane lei pentru semestrul al doilea

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, propunere discutată dar încă neaprobată de FMI, va necesita provizioane 120 de milioane de lei pentru semestrul al doilea.

"Pentru pâine, strict contabil, de la 24% la 9%, sunt 220-250 milioane de lei pe care să-i provizionăm din altă parte, pe an. E vorba de 120 de milioane de lei pe care îi provizionăm pe semestrul doi, ca şi când i-am pierde", a spus Ponta.

El a precizat că Guvernul nu are încă acordul FMI pentru reducerea TVA pentru unele alimente, arătând că această idee reprezintă un obiectiv politic care ar putea fi aplicat mai întâi doar pentru pâine.
"Ideea e următoarea: nu avem acordul FMI. Avem o propunere pe care am discutat-o cu cei de la FMI. Lucrurile stau în felul următor: ideea noastră de a reduce TVA la 9% pentru o serie de alimente este un obiectiv politic şi economic pe care îl asumăm şi la care nu am renunţat. Cei de la FMI au spus: «O să aveţi o mare scădere a încasărilor din TVA». Contabil vorbind, au calculat şi au zis «O să aveţi o pierdere». Împreună cu domnul Daniel Constantin şi cu cei doi miniştri, domnul Chiţoiu şi domnul Voinea, ne-am hotărât să propunem şi vom discuta la următoarea întâlnire cu cei de la FMI. Deci, nu avem încă acordul lor", a spus Ponta.

Premierul a arătat că, mai întâi, se va face un test pentru un singur produs, respectiv pentru pâine, pentru semestrul al doilea.

"Dacă la 31 decembrie 2013 tragem linie şi vedem că a avut dreptate FMI care spune «Aţi redus TVA şi aveţi bani mai puţini», înseamnă că proiectul nostru nu e corect. Dacă la 31 decembrie se va arăta că noi am avut dreptate şi un TVA de 9% duce în realitate la încasări mai mari, pentru că de fapt fiscalizăm ceea ce e nefiscalizat, ăsta e un argument valid de a extinde acest sistem şi la alte produse, la carne de exemplu, la lapte", a spus Ponta.

Premierul a arătat că dacă producătorii de pâine, văzând că au TVA mai mică, vor emite facturi şi dacă cetăţeanul va cere bon când cumpără pâine înseamnă că proiectul va fi unul de succes, iar din 2014 se va putea trece şi la diminuarea TVA pentru alte categorii de alimente.

"Dacă se va dovedi că, de fapt, nici cu 9% nu vor oamenii din domeniu să emită facturi şi să combatem evaziunea, va fi o mare dezamăgire şi pentru mine şi pentru Daniel Constantin şi pentru toţi cei care credem în proiectul ăsta", a mai spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Reducerea TVA la pâine necesită provizioane de 120 milioane lei pentru semestrul al doilea.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Reducerea TVA la pâine necesită provizioane de 120 milioane lei pentru semestrul al doilea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bon fiscal? trimis de
(26 mar 2013, 11:49:28
Ce vrajeala pe Ponta cu bonul fiscal....Garda Financiara de ce o mai tine si le da salarii??????? Mai bine o desfiinteaza si asa se face economie la bugetul de stat. Asa poate se compenseaza cu lipsurile din buget....
2.   Vot nul trimis de
(26 mar 2013, 12:24:21
pontica ai ajuns o mare dezamagire pentru cei 70% care te-au votat.
3.   MINCINOȘII DE LA USL!!! trimis de
(26 mar 2013, 12:24:28
În campania electorală ați spus mereu că bani există, dar îi fură PDL-ul. Acum unde-s banii? Bani de investiții n-aveți, bani pentru redus TVA-ul - n-aveți. Ori îi furați voi, ori ați mințit lumea!
4.   Ce destept e DOTTORRE!!!!! trimis de
(26 mar 2013, 12:38:07
Bravo usl,bravo politicienilor romani care incalzesc scaunele pe baza de BASINI,continuati sa puneti in aplicare tot ce spun DESTEPTII de la FMI si vom ajunge mai rau ca AFRICA CENTRALA.Cine e de vina ca tara e un dezatru?noi ,locuitorii acestei tari,care platim din greu tot sau voi ,guvern si opozitie,mari baroni si mari hoti,haita de lichele de toate culorile politice,sper sa fiti stersi din istoria tarii sau nimeni sa nu-si aduca aminte de voi,cei mai mediocrii ,de la maimuta pina in prezent.
5.   Bravo Ponta trimis de
(26 mar 2013, 12:39:45
Reducerea TVA la paine la 9% este o masura excelenta.Va avea rolul de a scadea pretul painii la consumator.Una e sa scazi TVA la 9% si alta e sa scazi salariile si pensiile cu 25%,nu-i asa?
5.1  RE: Bravo Ponta trimis de
(26 mar 2013, 13:11:05
Si una e sa promiti marea cu sarea si alta e sa cresti pretul gazelor, combustibilului, energiei electrice, a taxelor si impozitelor fara numar...
Oricum daca salariile nu erau micsorate cu 25%, eram mai rau ca in Burundi...
Lumea deja si-a dat seama pe cine au votat, se simt mintiti ca niciodata, de promisiuni desarte deja sunt satui.
P.S. RADUCULE....daCA COmunistii astia de la putere sunt asa de buni...de ce nu cresc ei salariile cu 25 %??????????????????????????
6.   Votati Fondul Monetar trimis de
(26 mar 2013, 13:25:17
Pentru a reduce TVA doar la paine, la 9 % (promisiune electorala!) trebuie provizioane, aprobare FMI, stampila femeii de serviciu de la CCR, aprobarea servitoarei romance pe care o are Barosso, si lista poate continua. Nu acelasi discurs il avea Ponta in campania electorala: "se va reduce TVA de la 24% la 9% la alimentele de baza" - deci, nu doar la paine. Nu pomenea nimic de aprobarea FMI, de necesitatea "provizioanelor", ci ne spunea doar atat: "austeritatea nu e buna". Stiam asta si fara sa ne spuna. Pentru ce mai mergem la vot, daca nu putem decide soarta economiei tarii noastre? Daca indiferent ce-am vota, reforma economica tot trebuie facuta, pe banii fraierilor, desigur, nu ai celor "meseriasi"? "Da, am promis ca facem si dregem, dar nu ne da voie Fondul". Bine atunci, demisia! Mai avem unul care trebuia sa-si dea demisia sau sa fie demis, de pe vremea lu' Pazvante chioru'. Ce-ar fi sa demisionati in bloc, solidari, sa aratati ca interesele tarii primeaza asupra orientarii politice... Plecati, plecati, dragi plutocrati, luati-va si Fondul, si Fundul (de pe scaune). Stingem noi lumina, in urma voastra, mama voastra...
7.   Scuze... trimis de
(26 mar 2013, 13:39:08
pentru revenire. Insa am gasit solutia pentru provizioanele alea, necesare scaderii TVA: sa se renunte la cardurile de sanatate biometrice! Si-asa exista o petitie la parlament, impotriva emiterii de carduri biometrice. Cu banii astfel economisiti, se poate opera acea reducere promisa a TVA-ului la 9%. Astfel, nici Fondul n-ar avea motiv sa respinga legea.
PS. Acest comentariu este un pamflet, cred. O intrebare de un milion de... orice pentru dl Victor Ponta: cum de Fondul Monetar n-a scos un cuvant despre cheltuielile cu acele carduri biometrice, dar cand e vorba de alimente, nu lasa nici o "centima" din pret? Nu ca vom auzi vreodata raspunsul, dar pun totusi intrebarea.
8.   Mirare mare trimis de
(26 mar 2013, 13:59:14
M-am mirat tare cand cineva a afirmat ca taierea salariilor cu 25% a fost o masura excelenta.In perioada de criza si recesiune e necesar sa incurajezi consumul.Ori scaderea puterii de cumparare in mod cert nu duce la acest lucru,ci duce la blocarea economiei de piata.A fost cea mai nefericita masura luata de celebrul guvern Boc Basescu ,masura care nu s-a mai luat in nici o tara.Referitor la cardurile biometrice le incadrez in aceeasi categorie cu pasapoartele si buletinele biometrice.Rolul lor este mult mai profund si cu implicatii ample in societate.
8.1  RE: Mirare mare trimis de
(26 mar 2013, 14:05:56
De ce eviti raspunsul intrebarii mele din P.S.?
Vada ca faci afirmatii numai la ce-ti convine....de fapt cum face si acest guvern de cacacao...
8.2  RE: Mirare mare trimis de
(26 mar 2013, 20:35:20
dar de unde sa stie raducumumii in ce tari s-au taiat salariile cind sta si roade la osul lui OBEZU toata ziua si se intoxica de cifre useliste,explica-ne si noua cum incurajeaza TOANTA de la bucale consumul, urcind impozitele la toate,cu o inflatie brutala si cersind la americani ceva bani sa platiti pensiile si ajutoarele sociale la tiganii din sud,duceti-va acasa lichelelor si sa vina astia ce ne dau bani imprumut, sa ne faca colonie si sa ne conduca ca voi sinteti vai de mama voastra de dobitoci si analfabeti si penali
9.   Ptr.radum..ii trimis de
(27 mar 2013, 09:17:17
cat de naiv poti fi ,chiar crezi ca scaderea tva va duce la reducerea preturuilor?in nici un caz dor traim in r..nica

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei