Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

De Ziua Poliţiei Române

Zeci de poliţişti avansaţi în grad, patru dintre ei înainte de termen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 martie, a fost aniversată şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind avansaţi în grad, la termen,  56 de ofiţeri şi 79 de agenţi de poliţie.

Patru dintre angajaţii poliţiei judeţene, însă, au fost avansaţi înainte de termen pentru rezultate deosebite obţinute în 2012.
La ceremonii au participat şi mai mulţi poliţişti americani, reprezentanţi ai Broward County City Police din Statele Unite ale Americii, statul Florida.

 

Cine sunt poliţiştii anului 2012

Dintre cei patru poliţişti avansaţi înainte de termen, doi sunt ofiţeri, iar doi sunt agenţi de poliţie.

E vorba despre inspectorul principal Marius Ciotău, şeful secţiei de poliţie Gălăneşti, care a fost avansat la gradul de subcomisar, pentru soluţionarea unor cauze complexe în cursul anului trecut. Ciotău, de exemplu, a avut un rol important în soluţionarea dosarelor privind buldo-excavatoarele şi betonierele furate din străinătate şi găsite la o cunoscută firmă de construcţii din Suceava. Acelaşi poliţist, susţin reprezentanţii IPJ Suceava, a făcut şi numeroase constatări ale unor infracţiuni de contrabandă şi a rezolvat un dosar complex de braconaj.

Cel de-al doilea ofiţer avansat înainte de termen, tot de la gradul de inspector principal la subcomisar, se numeşte Liviu Oniu, şef de birou în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Printre rezultatele deosebite obţinute în 2012 de inspectorul principal Oniu se numără documentarea a două grupări infracţionale care se ocupau cu trafic de fier beton în Grecia şi Italia. Liviu Oniu a fost apreciat de şefii săi ierarhici, care au propus avansarea înainte de termen a ofiţerului, şi pentru faptul că anul trecut a soluţionat importante dosare penale pe linia investigării fraudelor, dosare penale în care prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşea 8.000.000 de euro.

 

O tânără poliţistă, pe lista avansaţilor în grad înainte de termen 

Printre cei doi agenţi avansaţi în grad înaintea îndeplinirii stagiului minim se numără o tânără poliţistă, Aniela Rusu, care lucrează la secţia de poliţie Ipoteşti şi a cărei activitate a contribuit la anihilarea unei grupări care a comis numeroase furturi de carburant din rezervoarele mai multor autovehicule.

Leon Schipor, cel de-al doilea agent, îşi desfăşoară activitatea la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi, iar în 2012 a soluţionat nu mai puţin de 128 de lucrări penale şi 91 de cauze cu autori necunoscuţi. Poliţistul Schipor a contribuit prin informaţiile obţinute şi la prinderea grupării formate în mare parte de deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, care au înşelat mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei, prin metoda rudei care a provocat un accident rutier, se află în spital şi are nevoie disperată de bani.

După festivitatea avansărilor, la popota IPJ Suceava a fost organizat un spectacol artistic dedicat poliţiştilor şi reprezentanţilor autorităţilor locale. 

Totodată, au fost comemoraţi poliţiştii căzuţi la datorie, fiind ţinut un moment de reculegere şi depusă o coroană de flori tricoloră la monumentul ridicat în cinstea acestora în faţa sediului IPJ Suceava.

 

Ziua Porţilor Deschise: Zeci de elevi şi studenţi au „probat” maşinile de poliţie 

Cu ocazia Zilei Poliţiei Române, la sediul IPJ Suceava s-a organizat şi Ziua Porţilor Deschise, la care au participat peste 50 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 9, dar şi studenţi din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”.

„Expoziţia de arme a stârnit interesul celor mici. Specialiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe periculoase au prezentat piesele de armament, făcând    totodată referire la pericolele folosirii lor de persoane neautorizate. Tinerii au aflat ulterior ce înseamnă cazierul judiciar. Autoturismele specializate de intervenţie ale Serviciului Rutier, dispozitivele de avertizare şi comunicare, aparatura de monitorizare a traficului au devenit pentru câteva momente replici reale ale celor văzute de copii doar în filme”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, adăugând că elevii şi studenţii prezenţi s-au arătat interesaţi atât de laboratorul criminalistic şi tehnica folosită în cercetarea la  faţa locului, cât şi câinii de urmă prin promptitudinea cu care au executat comenzile primite de la poliţiştii care se ocupă de ei.

Tot ieri, la sediul IPJ Suceava, a fost organizată, în colaborare cu Arhivele Naţionale  Suceava, şi expoziţia „Momente din istoria structurilor de poliţie din spaţiul sucevean”, fiind expuse documente şi fotografii care au marcat evoluţia instituţiei poliţiei.

GaleriaMillenium din holul de la intrarea în sediul IPJ Suceava a găzduit ieri lansarea expoziţiei personale „Culorile Mele”, 21 de lucrări realizate de o elevă în clasa a V-a C la Şcoala „Ion Creangă” din localitate, Teresa Ioana Pînzariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de poliţişti avansaţi în grad, patru dintre ei înainte de termen.
 Vizualizări articol: 4862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 7 voturi
Zeci de poliţişti avansaţi în grad, patru dintre ei înainte de termen2.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe la Boroaia nu ati ajuns cu avansarile ? trimis de
(26 mar 2013, 12:53:16
ma gandem ca a fost avansat si Baisanu Ioan pentru conducere pe drumurile publice sub influieta bauturilor alcoolice si circuland cu o masina cu numere expirate , sau pentru luare de mita favorizarea infractorului si alte prostii pe care le mai comite prin comuna ....pacat mai Baisanu ma ganteam ca te avanseaza Subcomisar...
1.1  RE: Pe la Boroaia nu ati ajuns cu avansarile ? trimis de
(26 mar 2013, 13:07:11
sau pe APARASCHIVEI VASILE tot din Boroaia asta trebuia avansat fara discutie . la cate transporturi de branza face pe saptamana pe la IPJ Falticeni si pe cati infractori din comuna nu-i favorizeaza si se face ca nu-i vede cand circula bauti sau altii ca nu au nici permis si cate masini cu lemne fara acte trec pe sub nasul lui asteptand ca la urma sa-si ia dreptul de smecher ....ma gandeam ca il avanseaza undeva pe la Siret .....
2.   Forma fara fond trimis de
(30 mar 2013, 13:52:17
te salut. vorbe fara lucruri concrete, toti fac toti dreg, tu mentionezi generalitati care nu sunt suficiente pentru a fi luate in seama, stii si lucruri concrete?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei