Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare a municipiului Suceava se reia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procedurile de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare a municipiului Suceava se vor relua din momentul anulării acestora. Decizia luată ieri de Curtea de Apel Suceava este definitivă şi irevocabilă şi trebuie pusă în aplicare de Primăria Suceava imediat după ce judecătorii vor scrie şi motivarea. Măsura vine ca urmare a plângerii depusă de un grup de firme care s-a considerat prejudiciat de anularea procedurilor, decizie luată pe 14 ianuarie 2013, ora 16.12, cu mai puţin de 24 de ore înainte de data licitaţiei. Împotriva deciziei de anulare a licitaţiei, reprezentanţii firmelor Florconstruct, Diasil Service, ambele din Suceava, şi Branter Servicii Ecologice Cluj-Napoca au depus o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), însă acest organism a ajuns la concluzia că soluţia adoptată de Primăria Suceava este corectă. În aceste condiţii s-a ajuns la procesul din instanţă, iar după analizarea documentelor, Curtea de Apel Suceava a decis că licitaţia trebuie continuată de acolo de unde a fost întreruptă.

„Referatul de anulare a procedurilor de atribuire era nelegal pentru că autoritatea contractantă nu trebuia decât să pună în aplicare decizia din 4 ianuarie 2013 a CNSC care prevedea modificarea criteriilor de calificare, respectiv cifra medie de afacere anuală pentru ultimii trei ani să fie de 6,2 milioane de lei şi nu de 24,5 milioane de lei, aşa cum s-a stabilit iniţial, un criteriu restrictiv pentru mai mulţi agenţi economici. Tot prin acea decizie s-a stabilit continuarea procedurilor, dar în mod inexplicabil Primăria Suceava nu a mai pus în aplicare acele prevederi”, a arătat Ştefan Gudula, avocatul care a reprezentat interesele asocierii  Florconstruct, Diasil Service şi Branter Servicii Ecologice.

 

Primar Lungu: „E un lucru bun pentru că scăpăm de acele termene de aşteptare”

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că va respecta decizia instanţelor de judecată şi că va aştepta motivarea pentru a afla paşii care trebuie urmaţi. „E un lucru bun pentru că în acest fel scăpăm de acele termene de aşteptare. Sper ca în maxim două luni să putem încheia un nou contract de salubrizare”, a arătat Ion Lungu.

Licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare era programată pentru ziua de 15 ianuarie 2013, dar în ultimul moment totul a fost anulat de reprezentanţii Primăriei Suceava. Perioada contractului se va întinde pentru o perioadă de opt ani, iar valoarea totală estimată este de 24.871.704 lei, fără TVA. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare a municipiului Suceava se reia.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare a municipiului Suceava se reia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei