Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maior: În 2013 anticipăm creşterea intensităţii corupţiei, criminalităţii organizate şi evaziunii

Marţi, 26 Martie 2013 (15:20:51)

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, după şedinţa de bilanţ pe anul 2012, că anticipează o creştere a intensităţii riscurilor pentru securitatea naţională create de fenomenele corupţiei, criminalităţii organizate şi evaziunii fiscale.

"Anticipăm pentru 2013 creşterea acestor riscuri în intensitate, încercăm să le prevenim, să ne transformăm cumva şi într-un baraj de prevenire a acestor riscuri, de combatere a lor, dar şi într-un depozit de cunoaştere pentru Guvern, Preşedinţie în legătură cu securitatea naţională a României, cu deciziile care se iau pe acest palier", a afirmat Maior.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a arătat că a constatat îndeplinirea obiectivelor fixate în CSAT serviciului pentru anul 2012, dar şi consolidarea capacităţii acestuia de a face faţă luptei anticorupţie şi crimei organizate ca partener al celorlalte instituţii cu competenţe în domeniu.

"Consolidarea capacităţii SRI de a face faţă atât luptei anticorupţie, cât şi crimei organizate, ca partener al altor instituţii, este, de asemenea, un lucru evident", a spus Băsescu.

Maior a arătat că în privinţa corupţiei SRI trimite informaţii parchetelor, însă le revine acestora sarcina de a transforma informaţiile în probe.

"Nu înseamnă că acea informaţie nu este şi reală dacă ea nu se transformă în probe", a subliniat şeful SRI.

Cu privire la criminalitatea organizată transfrontalieră, Maior a arătat că SRI a colaborat cu Ministerul de Interne şi Parchetele, însă identifică această problemă ca fiind una care se va intensifica în viitor ca risc pentru securitatea naţională.

De asemenea, referitor la combaterea evaziunii fiscale, şeful SRI a arătat că fenomenul a fost permanent în atenţia SRI, fiind informate ANAF, cât şi Guvernul.

"Dar cred că aici se pot face mult mai multe în special în identificarea unor ţinte mai importante care aduc prejudicii majore bugetului de stat al României într-o perioadă de criză", a apreciat Maior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maior: În 2013 anticipăm creşterea intensităţii corupţiei, criminalităţii organizate şi evaziunii.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maior: În 2013 anticipăm creşterea intensităţii corupţiei, criminalităţii organizate şi evaziunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei