Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distincţii

Cinci medalii de aur pentru universitarii suceveni, la Salonul „Pro Invent”

Marţi, 26 Martie 2013 (17:27:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-22 martie 2013, la Cluj-Napoca, s-a desfăşurat Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent” 2013, un loc de întâlnire al inventatorilor atât cu potenţialii utilizatori, cât şi cu publicul larg.

În cadrul celei de-a XI-a ediţii a salonului, invenţiile cadrelor didactice şi studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare ” (USV) au fost distinse cu cinci medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz şi cu Diploma Universităţii Tehnice a Moldovei.

Majoritatea invenţiilor premiate au drept autori profesori şi studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinta Calculatoarelor.

Diploma Universităţii Tehnice a Moldovei i-a fost îmânată lui Adrian Graur, Ilie Niţan şi lui Constantin Ungureanu, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur i-au revenit lui Adrian Graur, Dorel Cernomazu şi Leon Mandici pentru invenţia „Motor electric cu deplasare limitată”.

„Acuatorul solar”, proiect ce poartă semnătura lui Adrian Graur, Ilie Niţan, Leon Mandici şi Dorel Cernomazu, a fost premiat cu Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur.

Medalia de Aur şi Diploma de excelenţă a mai fost adjudecate de către Valentin Popa, Ilie Niţan, Ilie Romaniuc, Dorel Cernomazu şi alţii, pentru proiectul „Pompa electrochimică”.

Colectivul format din Mihai Raţă, Cristina Prodan, Dorel Cernomazu şi alţii, a primit Diploma de excelenţă şi Medalia de Aur pentru grupul de invenţii denumit „Micromotoare magnetostrictive”.

Diploma de excelenţă şi Medalie de Aur au primit şi Mihaela Jder, Daniela Elena Olariu,

Dorel Cernomazu, Mihai Raţă, Ilie Niţan şi Constantin Ungureanu pentru grupul de invenţii „Micromotoare electrice”.

Cu Diploma de excelenţă şi Medalie de Argint a fost distinsă Mihaela Dana Jianu pentru „Păpuşa”.

Proiectul „Sistem automat de amplasare a pavelelor pe europalet”, semnat de Constantin Filote, Mihai Cristian Tiron şi Ilie Mirăuţă, a fost premiat, de asememena, cu Diploma de excelenţă şi Medalia de Argint.

Totodată, Călin Ciufudean, Constantin Filote, Cornel Buzduga, Sergiu Pata, Liviu Orhei, Abel Torac Mitric şi Galina Marusic au adjudecat, pentru invenţia „Sistem pentru monitorizarea calităţii surselor de apă potabilă”, Diploma de excelenţă şi Medalia de Bronz.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci medalii de aur pentru universitarii suceveni, la Salonul „Pro Invent”.
 Vizualizări articol: 2507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci medalii de aur pentru universitarii suceveni, la Salonul „Pro Invent”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei