Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect de 170 milioane euro pentru protecţia ţărmului românesc al Mării Negre

Marţi, 26 Martie 2013 (15:41:35)

Comisia Europeană (CE) a aprobat alocarea a 145 milioane de euro pentru un proiect de 170 de milioane de euro care prevede protejarea ţărmului românesc al Mării Negre pe o porţiune de şapte kilometri, între Constanţa şi Eforie Nord, a anunţat marţi instituţia europeană.

"Proiectul se va concentra pe cinci dintre zonele de coastă cele mai expuse procesului de eroziune accelerată, care măsoară în total 7,3 km. Proiectul constă, în principal, în investiţii în infrastructura de protecţie a ţărmului. Se va încerca stoparea procesului de eroziune prin construirea unor protecţii noi şi realimentarea plajelor cu nisip", se arată într-un comunicat al CE.

Proiectul va asigura extinderea plajei cu 33 de hectare până în 2015 şi se estimează că aproximativ 278.000 de locuitori vor beneficia de reabilitarea ţărmului, proiectul urmând să genereze circa 250 de locuri de muncă.

Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, a declarat că proiectul este un exemplu concret pentru modul în care fondurile structurale contribuie atât la protecţia mediului, cât şi la dezvoltarea economică regională.

"Aceste investiţii de-a lungul coastei Mării Negre ajută la minimizarea efectelor eroziunii costiere, în avantajul turiştilor şi al locuitorilor din zonă. Măsurile respective vor îmbunătăţi, de asemenea, atractivitatea regiunii din punctul de vedere al dezvoltării afacerilor şi turismului", a spus el.

În plus, reducând riscul producerii de inundaţii, proiectul va contribui la evitarea unor posibile daune materiale de milioane de euro. Riscurile legate de sănătatea şi securitatea turiştilor şi locuitorilor din zonă se vor reduce, de asemenea, substanţial.

Investiţia are loc în cadrul programului "Mediu". Uniunea Europeană va aloca, prin intermediul fondului de coeziune, 145 milioane de euro, investiţia totală ridicându-se la 170 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de 170 milioane euro pentru protecţia ţărmului românesc al Mării Negre.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect de 170 milioane euro pentru protecţia ţărmului românesc al Mării Negre0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei