Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Riscurile generate de telefoanele mobile: eurodeputaţii vor să îi avertizeze pe utilizatori

Miercuri, 5 Decembrie 2012 (17:19:41)

 Eurodeputaţii au solicitat, miercuri, adoptarea unei legislaţii europene care să îi informeze pe consumatori în legătură cu riscurile de apariţie a tumorilor cerebrale în cazul folosirii excesive a telefoanelor mobile, după modelul avertismentelor existente pe pachetele de ţigarete, informează AFP.

"La fel ca pentru tutun sau pentru azbest, trebuie să adoptăm de urgenţă o lege despre pericolele cauzate de folosirea intensivă a telefonului mobil (...) Ne aşteaptă o catastrofă sanitară de amploare peste câţiva ani, dacă nu facem nimic acum", a declarat eurodeputatul francez Michèle Rivasi.

"Oare de câţi ani mai avem nevoie pentru a înţelege că a sosit momentul să acţionăm?", se întreabă, la rândul ei, liberala belgiană Frédérique Ries.

Cei doi europarlamentari au prezentat ca dovadă cazul lui Innocente Marcolini, un director de companie italian, declarat invalid - cu un grad de invaliditate de 80% - pe 12 octombrie de Curtea de Casaţie Italiană, din cauza folosirii intensive a telefonului mobil.

Innocente Marcolini trăia cu telefonul "lipit" de ureche şi poate că el nu ar fi făcut acest lucru dacă ar fi fost avertizat în privinţa pericolelor, a spus Rivasi.

Potrivit aceleiaşi eurodeputate, prin această decizie judiciară, "riscul de apariţie a tumorilor cerebrale a fost demonstrat. De acum înainte, nu se mai aplică principiul luării unor măsuri de precauţie, ci principiul prevenţiei medicale".

"Acum ştim că există un risc ridicat de apariţie a tumorilor la nivelul nervilor cranieni pentru utilizatorii intensivi ai telefoanelor mobile. Trebuie ca acest lucru să se facă cunoscut, prin intermediul campaniilor de informare oficiale iniţiate de organismele responsabile cu sănătatea publică din toate statele membre ale Uniunii Europene", a adăugat ea.

Cei doi deputaţi au cerut Comisiei Europene să înceapă imediat să redacteze un proiect de lege care să impună producătorilor de telefoane mobile să plaseze pe ambalajul produselor lor avertismente despre riscurile potenţiale generate de undele emise de aceste telefoane, după modelul mesajelor de avertizare existente pe pachetele de ţigarete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Riscurile generate de telefoanele mobile: eurodeputaţii vor să îi avertizeze pe utilizatori.
 Vizualizări articol: 424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Riscurile generate de telefoanele mobile: eurodeputaţii vor să îi avertizeze pe utilizatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei