Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duşa: Nu vrem să mai vedem oameni blocaţi pe drumuri pentru că nu am luat măsurile preventive

Miercuri, 5 Decembrie 2012 (14:47:59)

 Ministrul de Interne, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că în prezent în ţară nu sunt drumuri pe care să nu se circule, dar i-a atenţionat pe prefecţi că aceia care nu se ocupă de administrarea corespunzătoare a arterelor rutiere vor fi sancţionaţi.

Mircea Duşa a spus, în videoconferinţa cu prefecţii susţinută de la Miercurea Ciuc, că în ţară există judeţe în care nu au fost încheiate contractele de deszăpezire, el solicitând ca lucrările să fie contractate cât mai repede, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu este o ameninţare, este o precizare foarte concretă, că sunteţi obligaţi să realizaţi aceste contracte, iar cine nu se ocupă de administrarea corespunzătoare a drumurilor vom lua măsuri să fie sancţionat", a afirmat Duşa.

El a precizat că, în caz de urgenţă, legislaţia permite să se încheie contracte provizorii cu firmele de deszăpezire până când situaţia va reveni la normal.

"Vă atrag în mod serios atenţia că nu ţinem aceste videoconferinţe de comandamente naţionale numai pentru a ne afla în treabă, vă rog să priviţi cu toată seriozitatea problema pregătirii pentru iarnă, întrucât nu este posibil să ne aflăm la începutul lunii decembrie şi să nu avem contractele de deszăpezire încheiate, nu putem ca în fiecare an să lăsăm ca iarna să ne surprindă nepregătiţi", a declarat Duşa.

El a spus că în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la Poliţia Rutieră au fost mobilizate în teren 1.800 de persoane care au verificat dotarea vehiculelor cu anvelope de iarnă şi a cerut poliţiştilor să continue aceste verificări şi să nu permită accesul pe drumurile naţionale al utilajelor de mare tonaj care nu sunt echipate corespunzător.

El a afirmat că administratorii drumurilor nu trebuie să ia de îndată măsura închiderii acestora, ci acolo unde există probleme deosebite să fie luate primordial măsuri de restricţionare temporară a accesului, până când porţiunea respectivă de drum va fi curăţată.

Duşa a adăugat că nu este normal ca oamenii să aştepte ore întregi în frig din cauza drumurilor blocate.

"Nu vrem să mai vedem oameni blocaţi pe drumuri, pe munte mai ales, care să îngheţe de frig două-trei ore sau o noapte pentru că noi nu am luat măsurile preventive, pentru a nu se bloca drumurile. Nu ne putem juca cu fenomenele meteo, prognoza este una probabilă, însă ea se poate transforma oricând într-o situaţie deosebită", a spus Duşa.

El s-a arătat nemulţumit că în Harghita nu au fost contractate lucrările de deszăpezire pe drumurile judeţene, explicându-i-se că nu există bani pentru acest lucru.

"Nu ne jucăm aici de-a administraţia, copiii trebuie să meargă la şcoală, iar localnicii din comunităţi trebuie să circule pe drumurile din judeţ. Este neglijenţă, nu puteţi să-mi spuneţi că s-au organizat trei licitaţii şi nu a venit nimeni, de ce nu aţi organizat licitaţiile de anul trecut? Eu cred că de aceea nu s-au încheiat contracte pentru că cei de la Consiliul Judeţean nu au păstrat bani penrtu curăţarea zăpezii de pe drumuri", a spus Duşa.

Întrucât duminică sunt alegerile, el le-a cerut prefecţilor, primarilor şi firmelor de deszăpezire cu care s-au încheiat contracte să ia măsuri încă de sâmbătă după-amiază, iar duminică să deschidă căile de acces către secţiile de votare pentru a nu crea probleme cetăţenilor care se vor prezenta la urne.

Meteorologii au avertizat că începând de miercuri dimineaţă şi până joi seara va ninge în toate judeţele şi se va depune strat de zăpadă îndeosebi în sud-vestul, centrul, nordul ţării şi în zona de munte, iar în regiunile estice şi la munte va fi vânt puternic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşa: Nu vrem să mai vedem oameni blocaţi pe drumuri pentru că nu am luat măsurile preventive.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşa: Nu vrem să mai vedem oameni blocaţi pe drumuri pentru că nu am luat măsurile preventive0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei