Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Haşotti susţine că viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere în plus faţă de cel actual

Miercuri, 5 Decembrie 2012 (17:44:49)

Ministrul Culturii, Puiu Haşotti, susţine că viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere în plus faţă de cel actual, printre acestea aflându-se un minister al Turismului şi unul al marilor proiecte naţionale şi că din acest motiv va exista o nouă negociere între partidele componente ale Uniunii.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, dacă doreşte să îşi păstreze postul de ministru al Culturii şi într-un viitor Executiv, Puiu Haşotti, a răspuns: "Viitorul Cabinet va avea două sau trei ministere în plus. Prin urmare, va fi o nouă negociere între partidele componente USL şi, după această negociere, în funcţie de situaţia politică, în funcţie de realităţile politice, în funcţie de ce va avea nevoie partidul de la mine şi în funcţie de decizia pe care o voi lua, se va întâmpla sau nu acest lucru. La ora actuală nu mă gândesc la aşa ceva, la ora actuală mă gândesc doar la câştigarea alegerilor".

El a menţionat că ar putea fi vorba de un minister al Turismului şi unul al marilor proiecte naţionale. "S-ar putea să fie un minister al Turismului şi se pare că va fi un minister al marilor proiecte, care să atragă şi bani europeni, se va numi ministerul Marilor Proiecte Naţionale, cam aşa ceva", a afirmat Puiu Haşotti.

El consideră că Traian Băsescu îl va numi tot pe Victor Ponta premier după alegerile din 9 decembrie.

"În privinţa preşedintelui Băsescu, eu totuşi mă bizui pe înţelepciunea pe care cred că încă o mai are de a-l desemna pe Victor Ponta premier, pentru că altfel ar trebui să mai trecem printr-un soi de criză politică. Vreau să vă supun atenţiei că USL este o alianţă politică înscrisă la Tribunalul municipiului Bucureşti şi are statut de partid politic. De asemenea, când un cetăţean se hotărăşte să voteze USL implicit votează Victor Ponta prim-ministru. Aş vrea să vă reamintesc că au mai fost campanii electorale când s-a spus «votaţi cutare partid», «cutare alianţă» pentru că domnul respectiv va fi prim-ministru. Nu este pentru prima dată şi atunci nu se punea problema ca acel partid sau alianţă politică să facă 50 la sută plus 1. Şi în 2004, la campania prezidenţială, iniţial a fost Băsescu-Stolojan şi apoi Băsescu-Tăriceanu, toată lumea ştia că dacă votează Alianţa DA va fi prim-ministru Tăriceanu", a explicat Puiu Haşotti.

El crede că noul Guvern ar putea fi învestit înainte de Crăciun în cazul în care Traian Băsescu nu va prelungi nominalizarea lui Victor Ponta până la data limită a termenului legal. "Litera şi mai ales spiritul Constituţiei îl obligă pe preşedintele Băsescu să-l nominalizeze pe Victor Ponta premier şi, în aceste circumstanţe, dacă nu va exagera prelungind nominalizarea lui Victor Ponta, pentru că preşedintele are răgaz 20 de zile să facă această nominalizare, deci dacă nu va exagera şi lucrurile se vor derula firesc, învestirea Guvernului se va face înainte de Crăciun", a menţionat Haşotti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Haşotti susţine că viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere în plus faţă de cel actual.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haşotti susţine că viitorul Guvern USL ar putea avea 2-3 ministere în plus faţă de cel actual0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei