Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păuna, BM:România are nevoie de o strategie 2014-2020, de priorităţi şi politici sectoriale coerente

Miercuri, 5 Decembrie 2012 (15:31:23)

România are nevoie de o strategie pentru perioada 2014-2020, în care să fie identificate priorităţile de dezvoltare pe termen mediu şi lung, iar acestea să fie transferate în politici sectoriale coerente, a declarat miercuri economistul-şef al Băncii Mondiale (BM) în România, Cătălin Păuna.

"Pornind de la strategia Europa 2020, pentru programul 2014-2020 avem nevoie de un cadru strategic pentru a gândi dezvoltarea României. Trebuie să identificăm priorităţile de dezvoltare pe termen mediu şi lung, întrucât suntem departe de nivelul prevăzut în strategia Europa 2020 şi chiar de cel al EU27. Apoi priorităţile trebuie transferate în politici sectoriale coerente, cărora le trebuie şi o resursă ataşată, care să vină din sectorul privat sau public", a afirmat Păuna la o conferinţă a Comisiei Naţionale de Prognoză.

El a arătat că este nevoie de un nou model de dezvoltare economică pe termen mediu şi lung, întrucât nu mai există condiţiile economice întâlnite în perioada de precriză. Astfel, trebuie făcute eforturi pentru mobilizarea resurselor interne pentru dezvoltarea României.

Păuna a întărit ideea că potenţialul de creştere economică este mult mai mare decât nivelul actual, care poate fi atins prin cumularea mai multor politici.

"Liberalizarea pieţei de energie ar atrage resurse importante de investiţii, care pot veni din mediul privat. De asemenea, este nevoie de un program prin care agricultorii să aibă acces la retaileri, dar şi de înfiinţarea unor centre transfrontaliere, unde să fie prezentate condiţiile economice din România şi să fie promovat potenţialul de dezvoltare", a mai spus reprezentantul Băncii Mondiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păuna, BM:România are nevoie de o strategie 2014-2020, de priorităţi şi politici sectoriale coerente.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păuna, BM:România are nevoie de o strategie 2014-2020, de priorităţi şi politici sectoriale coerente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei