Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stubb: Un funcţionar român va veni la Helsinki să ne ajute pentru un timp în legătură cu romii

Marţi, 3 Aprilie 2012 (16:57:29)

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, au discutat, marţi, despre situaţia romilor, oficialul de la Helsinki explicând că Bucureştiul va trimite un funcţionar public care să ajute autorităţile finlandeze în această privinţă.

"Am discutat situaţia minorităţii rome asupra căreia a existat o dezbatere în Finlanda şi am venit cu o idee şi un acord că România va fi dispusă să trimită un funcţionar public să ne ajute în Finlanda pentru un timp", a spus Stubb.

La rândul său, ministrul Cristian Diaconescu a fost întrebat de un jurnalist finlandez ce face Guvernul român ca să amelioreze condiţiile de trai ale comunităţii rome.

"Sunt multe elemente pe care aş putea să vi le prezint, toate fac parte dintr-o strategie pe care am discutat-o şi agreat-o la nivel european. Această strategie a fost elaborată cu partenerii noştri europeni şi ia în calcul toate normele, standardele şi valorile europene la care suntem parte. Considerăm că la bază există trei paşi. în primul rând finanţare normală pentru educaţie, cultură şi instituţiile care practic se adresează acestei minorităţi. În al doilea rând, discriminare pozitivă când este vorba despre anumite locuri, anumite capacităţi de angajare pentru minoritatea romă. În al treilea rând, cooperarea la nivelul administraţiei locale, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene care au planuri şi finanţate separate care ar trebui să se adreseze direct sprijinirii acestei minorităţi", a spus Diaconescu.

Ministrul român a explicat că este vorba despre un proces îndelungat. "Nu vin să vă spun că nu este numai problema noastră, ci este o problemă europeană. În principiu este o problemă despre cum o întreagă comunitate ar trebui să facă faţă valorilor pe care noi le împărtăşim. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că procesul continuă. Poate cineva aşteaptă ca acest proces să se sfârşească pozitiv cât mai curând posibil. Şi noi avem aceleaşi aşteptări, dar cred că, dacă suntem realişti, putem considera că având o apropiere comună asupra valorilor pe care le-am menţionat noi şi partenerii europeni putem rezolva aceste probleme prin consens", a mai spus ministrul Diaconescu.

Ministrul s-a pronunţat pentru o privire în ansamblu asupra situaţiei romilor. "Uitându-ne doar la cazurile individuale, încercând să trasăm nişte concluzii cu privire la comunitate facem o mare greşeală", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stubb: Un funcţionar român va veni la Helsinki să ne ajute pentru un timp în legătură cu romii.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stubb: Un funcţionar român va veni la Helsinki să ne ajute pentru un timp în legătură cu romii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei