Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamăgit

Marţi, 3 Aprilie 2012 (17:01:34)

Preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, marţi, că europarlamentarul Cristian Preda este liber să conteste la Comisia de etică şi litigii a partidului decizia BPN de excludere din partid şi a arătat că ea este dezamăgită de acesta.

"Domnia sa (Cristian Preda - n.r.) este liber să conteste, e liber să se adrezese Comisiei Naţionale de Statut şi Litigii, este dreptul domniei sale e în Statutul PDL şi în regulament", a spus Sulfina Barbu, întrebată în legătură cu faptul că Cristian Preda a spus că el trebuia să fie audiat de BPN înainte de decizia de excludere a sa din partid.

Ea a menţionat că Preda trebuie să spună că a discutat cu oamenii din conducerea PDL în toată această perioadă.

"Dar ceea ce trebuie să spună domnul Preda este că a discutat cu oamenii din conducerea PDL în toată această perioadă. Sunt dezamăgită că domnul Cristi Preda s-a plasat singur în afara partidului, anunţând că susţine un alt candidat la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. Fiecare are dreptul să-şi spună punctul de vedere, dar faptul că a anunţat public că susţine un alt candidat asta l-a plasat în afara partidului şi asta m-a dezamăgit foarte mult", a adăugat Sulfina Barbu.

Întrebată dacă se fac presiuni asupra lui Emil Boc să candideze la alegerile locale din Cluj, Sulfina Barbu a spus că nu confirmă aceste informaţii şi că "nimeni din partid nu a făcut presiuni asupra lui Emil Boc".

"Analizele se referă la toate organizaţiile pe ţară. Nimeni din partid nu a făcut presiuni asupra lui Emil Boc. Avem o comisie aleasă, am decis ca şeful de campanie să fie Vasile Blaga. Fiecare ştie exact rolul pe care îl are", a spus Barbu.

Ea a adăugat că "toţi colegii care vor candida la alegerile locale merg pentru a maximiza rezultazele pentru partid şi pentru a câştiga în continuare un număr important de primari şi de preşedinţii de consilii judeţene".

"PDL întotdeauna a fost şi rămâne un partid al primarilor, al administraţiei locale, partidul care susţine descentralizarea. Aleşii locali sunt extrem de importanţi", a adăugat liderul PDL.

Întrebată dacă Emil Boc este măsurat în sondaje pentru Cluj, Sulfina Barbu a spus: "Nu pot să vă confirm dacă a fost măsurat, dar domnul Boc este măsurat la nivel naţional, ca lider naţional al PDL, de asta pot să vă asigur, aşa cum toţi colegii care sunt lideri naţionali sunt măsuraţi în sondajele de opinie".

Ea a adăugat că validarea candidaţilor va avea loc în perioada următoare.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Cristian Preda scrie pe blog că decizia BPN al PDL "nu respectă Statutul", el menţionând că nu a fost anunţat asupra dezbaterilor în Biroul Permanent Naţional şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra, în opinia sa fiind vorba de "un abuz susţinut de un calcul politic eronat".

"Întrucât sunt în Islanda şi trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi. Mă mulţumesc să citez următoarele: “Membrii luaţi în discuţie spre a fi sancţionaţi vor fi anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă”. Acesta este conţinutul articolului 29 din Statutul PDL", notează europarlamentarul pe blogul personal.

Cristian Preda menţionează că nu a fost anunţat că BPN va dezbate cauza şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra.

"Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citeşte după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susţinut de un calcul politic eronat. Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au trimis mesajele lor de susţinere. Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!", susuţine el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamăgit.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: Preda poate contesta decizia BPN la Comisia de litigii a PDL, dar m-a dezamăgit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei