Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cronică de coşmar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeriile vioaie, aplauze punctate de mai puţine huiduieli decât de obicei. Surprinzător, până şi galeria obişnuită să-şi huiduie propriul jucător a abandonat tradiţia asta. Apar arbitrii: cel din mijloc mi-l aminteşte pe Boc căţărat pe lădiţă la O.N.U. pentru a ajunge la microfon. Ăsta oare cum o ajunge la fluier!? Că pe teren nu poţi căra o lădiţă după tine. Na, c-a ajuns şi a ţâpurit începutul a ceea ce optimiştii preconizau a fi un meci de fotbal. Pasă înapoi, mai înapoi, până la portar, că şi ăsta e om. Omul o degajează fix până la ălălalt portar. Ăsta trage de timp, că deh!, meciu-i lung şi doar n-o să munceşti ca boul toate cele 90 de minute. Pasă la fundaşul propriu care o pasează mai departe la fundaşul advers, tocmai în partea ailaltă a toloacei. Urmează un un-doi repetat doar de 5 ori înaintea pasei la propriul portar. Ăsta i-o dă altui fundaş, care până atunci şomase. Fostul şomer are chef de muncă, drept pentru care porneşte năvalnic pe bandă, trece în jumătatea adversă, de unde centrează fix în mijlocul careului. Portarul prinde cu o detentă elegantă, cam ca la patinaj artistic când dai să începi un triplu Lutz. Degajează. Culmea, ajunge mingea chiar la ai lui. Un-doi, alt un-doi, coasă. Să vină SMURD-ul! Nu-i nevoie: ăla de se tăvălea ca găina decapitată prin ţărână se ridică în pas vioi imediat ce limbricul cu fluier i-a dat pizmaşului galben. Lovitură liberă, deschidere în adâncime, stop, fentă, singur cu portarul. Gooolll? Nu, că terenul e alunecos seara, în aprilie, iar din poziţia în cur, rar se înscrie. Ghi-ni-on! Portarul se miră că mingea e la el, ca atare declanşează contraatacul: pasă cu mâna la fundaş, care o dă la mijlocaş, care e cosit. Iarăşi SMURD-ul. Lovitură. Nu, nu spre poarta adversă, ci spre cea proprie, de unde se întoarce la fundaş, care o pierde. Pasă în adâncime, 16 m, 14 m, şuuuttt!, pardon, chiflă, că în momentul şutului a înţepat-o altul care a împins-o până la portar. Ăsta iar se miră. Minutul 39. Citez din comentariul TV: „...a fost prima mare ocazie a echipei...”. Într-adevăr, lovitura de la 25 de metri trecuse doar la vreo 2-3 peste poartă. La pauză, raportul cornerelor este 0 - 0. La Osasuna – Real fusese 3 – 9. Aţi urmărit derby-ul suprem, încheiat cu 0 – 0, după şut pe poartă în minutul 90 + 2.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cronică de coşmar.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Cronică de coşmar4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei