Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul susţine ţinuta obligatorie pentru elevi, iniţiativa aparţine şcolii şi părinţilor

Marţi, 3 Aprilie 2012 (16:56:09)

Guvernul susţine iniţiativa legislativă a mai multor parlamentari de introducere a ţinutei şcolare obligatorii în şcoli, iniţiativa aparţinând însă comitetelor şcolare şi părinţilor, iar preşcolarii şi elevii provenind din familii cu venituri mici vor primi fonduri pentru achiziţionarea uniformelor.

Executivul a formulat, în şedinţa de marţi, un punct de favorabil iniţiativei legislative depuse de un grup de parlamentari ai PDL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale privind introducerea ţinutei şcolare obligatorii în învăţământul general, liceal, profesional obligatoriu de stat şi privat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, iniţiativa legislativă nu are în vedere introducerea unor uniforme "precum cele existente înainte de 1989".

"Proiectul de lege lasă la iniţiativa comitetelor şcolare, în urma consultării cu părinţii, stabilirea identităţii şcolare sau introducerea de uniforme pentru elevii din acele unităţi şcolare, în ideea de a avea o identitate şcolară foarte bine clarificată şi un tratament egal faţă de toţi elevii", a susţinut Suciu.

Acesta a precizat că şcolile vor putea alege între introducerea unei ţinute obligatorii sau a unor "elemente de identificare" pentru elevi.

"Şcolile au libertatea în alegerea formei de identificare vestimentare. Poate fi o uniformă, pot fi elemente de uniformă, un sacou, un anumit pantalon, o anumită ţinută, deci nu este unfiorma standard impusă ca atare. Obligativitatea este de a introduce elemente de identificare", a arătat Dan Suciu.

Potrivit acestuia, introducerea ţinutei obligatorii are avantaje legate de siguranţa elevilor în şcoli, deoarece pot fi identificate mai uşor persoanele străine, şi se elimină totodată apariţia de "concurenţe stranii" între părinţi şi discriminări care apar între elevi prin ţinuta pe care aceştia o afişează în şcoală.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai arătat că proiectul de lege oferă posibilitatea ca, în cazul preşcolarilor şi elevilor din familii cu venituri mai mici sau egale cu venitul minim garantat, administraţiile locale să prevadă fonduri pentru achiziţia uniformelor sau elementelor de identitate şcolară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul susţine ţinuta obligatorie pentru elevi, iniţiativa aparţine şcolii şi părinţilor.
 Vizualizări articol: 600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul susţine ţinuta obligatorie pentru elevi, iniţiativa aparţine şcolii şi părinţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei