Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CE reia plăţile POSDRU,dar impune României reducerea cu 10% a sumei de decontat pentru unele facturi

Marţi, 3 Aprilie 2012 (15:32:12)

Comisia Europeană va relua plăţile pentru POSDRU, dar va impune României o reducere cu 10% a sumei de decontat pentru unele facturi, diminuare care va fi menţinută, preventiv, pe parcursul întregului prim semestru, interval în care oficialii CE vor efectua noi verificări printr-o misiune de audit.

Guvernul a primit o informare din partea Comisiei Europene (CE) în care se arată că plăţile pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi reluate în perioada imediată, documentul fiind analizat în şedinţa de marţi a Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, la finalul şedinţei Cabinetului, că reprezentanţii CE şi-au anunţat intenţia de a relua aceste plăţi "ca măsură excepţională", având în vedere situaţia economică a României.

"Decizia se bazează pe progresele înregistrate în implementarea proiectelor POSDRU. Punerea în aplicare a acestei măsuri presupune însă realizarea unor acţiuni de către Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor, pe bază voluntară, şi anume retragerea celor două cereri de plată aflate la Comisie, transmise la 21 decembrie 2011 şi 6 februarie 2012, retransmiterea acestora cu o valoare diminuată de 10% din valoarea cheltuielilor certificate, ca o corecţie preventivă, şi o confirmare a angajamentului României de a utiliza această corecţie preventivă pe tot parcursul anului 2012 dacă se dovedeşte a fi necesară după misiunea de audit din aprilie-mai, inclusiv aplicarea de corecţii sistemice dacă va fi cazul. Această abordare va asigura o protecţie suficientă bugetului comunitar, cu caracter excepţional şi temporar până la 30 iunie 2012. Se reiau aşadar plăţile pentru POSDRU cu aceste constrângeri, o reducere de 10% pentru facturile emise şi un angajament preventiv în acelaşi cuantum pentru prima jumătate a anului, urmând să vedem apoi, în funcţie de rezultatele misiunii de audit, ce se va mai întâmpla", a spus Suciu.

În luna februarie, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara că scrisoarea de la CE privind întreruperea plăţilor în cadrul POSDRU se referea la o cerere de rambursare de 20 de milioane de euro şi că până la reluarea plăţilor nicio cerere nu va mai fi transmisă Comisiei.

Ministerul Afacerilor Europene a primit, la 20 februarie, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

DG EMPL a menţionat, la momentul luării deciziei de întrerupere că, în Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel.

În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni. Întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CE reia plăţile POSDRU,dar impune României reducerea cu 10% a sumei de decontat pentru unele facturi.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CE reia plăţile POSDRU,dar impune României reducerea cu 10% a sumei de decontat pentru unele facturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei