Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (III)

Litiază renală (pietre la rinichi)

Se face o cură de 20 de zile cu sevă de mesteacăn. În prima zi se consumă 0,7 litri, în a doua zi 0,9 litri ş.a.m.d., ajungându-se în cea de a cincea zi la 1,5 litru, cantitate care se va bea vreme de 20 zile, după care cantitatea scade gradat, cu câte 0,2 litri pe zi, aşa încât în ultima zi de cură să se consume din nou 0,7 litri de sevă. Este un tratament recomandat de medicina franceză pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor formaţi din uraţi, oxalaţi sau săruri de calciu.

 

Cistita

Mesteacănul conţine principii active cu o acţiune diuretică, antiinflamatoare şi antibacteriană puternică, fiind astfel un bun remediu în tratarea şi prevenirea infecţiilor urinare. Se consumă seva, câte un litru pe zi, în cure de 14-21 de zile.

 

Psoriazis

Se pun pe leziunile produse pe piele comprese cu seva de mesteacăn, care se ţin vreme de o oră. Are efect antiinflamator, elimină gradat senzaţia de mâncărime sau inflamaţie. În paralel, se face o cură internă cu câte un litru de sevă pe zi. Are efecte excepţionale în psoriazis, fiind un puternic detoxifiant pentru organism.

 

Eczemele alergice

Se tratează, de asemenea, cu comprese cu sevă de mesteacăn, care se aplică de două ori pe zi, câte jumătate de oră. După aplicaţie, locul tratat se lasă să stea la aer (fără ca pielea să fie acoperită) vreme de încă jumătate de oră. Se recomandă ca în paralel cu tratamentul extern să se bea seva de mesteacăn, minimum un litru pe zi.

Parul gras – se fricţionează cu seva de mesteacăn, cu o jumătate de ora înainte de a fi spălat. Tratamentul se repetă de 5-6 ori la rând, la interval de 2-3 zile şi are efecte foarte bune, dând firului de păr strălucire, volum şi rezistenţă.

 

Cura de slăbire

Seva de mesteacăn are o extraordinară forţă de a purifica organismul. Un litru pe zi din acest remediu, consumat intern, elimină apa suplimentară din organism, amplifică tranzitul intestinal, accelerează metabolismul. Asociat cu o dietă săracă în carne, grăsimi şi dulciuri, remediul este ideal pentru o cură de slăbire, ajutând la scăderea accelerată în greutate fără a pune în pericol sănătatea (seva de mesteacăn conţine acizi organici, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu şi cupru, vitamina B – întregul grup, vitamina C si alte substanţe nutritive).

 

Celulita

Seva de mesteacăn ajută la eliminarea ţesuturilor adipoase inflamate. Se consumă câte un litru de sevă pe zi şi, în paralel, se masează energic, tot cu sevă de mesteacăn, fiecare parte a corpului afectată de celulită. Tratamentul durează o lună, având efecte spectaculoase.

 

Precauţii si contraindicaţii la tratamentul intern

Mesteacănul trebuie utilizat cu precauţie în timpul sarcinii şi în timpul alăptării, consumându-se cantităţi mici (sub 200 ml) şi supraveghind apariţia oricărui simptom digestiv sau renal neplăcut. Seva nu este indicată nici pentru copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive. Persoanele care sunt alergice la aspirină nu trebuie să folosească produse care conţin mesteacăn. Datorită efectului pe care îl are asupra rinichilor, mesteacănul nu trebuie folosit de cei aflaţi în criza renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate.

Este necesar ca informaţiile prezentate mai sus să fie utilizate sub supravegherea unui terapeut specialist în terapii alternative.


Mihai Marius MOISOIU
psiholog
terapeut - terapii alternative
tel: 0753937223
www.diagnosticpeiris.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (III).
 Vizualizări articol: 7423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cura de primăvară cu sevă de mesteacăn (III)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei