Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 apr 2012 - Anul XVII, nr. 78 (4983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Jandarmul anului" - un căpitan care a salvat zece copii în perioada ninsorilor abundente

Marţi, 3 Aprilie 2012 (18:21:11)

Un căpital care a salvat zece copii în perioada ninsorilor abundente a fost desemnat "Jandarmul anului", ministrul de Interne, Gabriel Berca, felicitându-l, marţi, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Ministrul Gabriel Berca a înmânat inspectorului general al Jandarmeriei Costel Gavrilă Drapelul de Luptă la împlinirea a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, în cadrul ceremoniei căpitanul fiind recompensat cu titlul de "Jandarmul anului", alţi cinci jandarmi primind plachete de onoare.

Titlul de "Jandarmul anului" a fost acordat căpitanului Daniel D. din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, sub comanda căruia un echipaj de jandarmi au salvat o sută de persoane, din care zece copii, în perioada ninsorilor abundente, el însuşi transportând pe jos, un kilometru şi jumătate, un copil de şase zile, până la un echipaj SMURD.

În cadrul ceremoniei, alţi cinci jandarmi au fost recompensaţi cu plachete de onoare, doi pentru intervenţia pentru salvarea de vieţi omeneşti şi deszăpezire, iar trei pentru prinderea unor persoane care au comis infracţiuni.

De ziua Jandarmeriei Române, 125 de cadre militare au fost înaintate în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, dintre care 75 de ofiţeri şi 50 de subofiţeri.

Ministrul Gabriel Berca i-a asigurat pe jandarmi că atâta timp cât va fi şef al Ministerului Administraţiei şi Internelor le va asigura cadrul legal şi le-a cerut cerut să asigure stabilitatea şi ordinea la alegerile locale.

"Va fi o perioadă cu multe evenimente de natură politică, (n.red. - evenimente) democratice, dumneavoastră sunteţi cei care veţi asigura stabilitatea. Aveţi o cotă mare de încredere în rândul populaţiei, dumneavoastră şi ISU. (...) Vă mulţumesc pentru faptul că în fiecare zi sunteţi acolo unde este necesar", a declarat ministrul Gabriel Berca.

Ministrul Berca a mai declarat că va participa, în 6 mai, la ceremonia organizată cu ocazia plecării a 76 de jandarmi în misiune în Afganistan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Jandarmul anului" - un căpitan care a salvat zece copii în perioada ninsorilor abundente.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Jandarmul anului" - un căpitan care a salvat zece copii în perioada ninsorilor abundente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei