Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectul de Covasna către Ponta: Nu cred că românii din judeţ ar putea să îmi reproşeze ceva

Luni, 13 Februarie 2012 (15:17:16)

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, spune, referitor la afirmaţiile preşedintelui PSD, Victor Ponta, potrivit cărora prefecţii din Covasna şi Harghita nu aplică legile acestei ţări şi nu urmăresc aplicarea legilor, că nu crede că românii din judeţ ar putea să îi reproşeze ceva.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că declaraţia liderului PSD, Victor Ponta, în ceea ce priveşte activitatea prefecţilor din Covasna şi Harghita face parte din lupta politică pentru postul de prefect.

"Ei sunt politicieni, se luptă pentru postul de prefect, ceea ce este şi normal undeva, fiind unul dintre posturile importante dintr-un judeţ. În rest, să vină şi să ne controleze, dacă într-adevăr aşa este cum spune domnia sa. Eu nu am cunoştinţe de astfel de cazuri, nici de discriminări, la care se referă domnul Ponta. M-aş mira să existe astfel de cazuri, mai ales că nu cred că românii din judeţul Covasna ar putea să-mi reproşeze ceva. Mă consider un om echilibrat şi încerc să îmi fac treaba în aşa fel încât să păstrez normalitatea în judeţ", a spus Gyorgy Ervin.

El a afirmat că un prefect, în special în judeţe precum Covasna şi Harghita, este tot timpul "între ciocan şi nicovală".

"Orice hotărâre luăm, una dintre părţi, ori cea maghiară, ori cea română, va fi nemulţumită, dar asta este situaţia în aceste două judeţe. (...) Consider că ne facem treaba echilibrat, echidistant, întocmai în spiritul legii, se poate întâmpla să şi greşim, dar acest lucru se constată de către organele de control abilitate şi nu la conferinţe de presă", a spus Gyorgy Ervin.

Liderul PSD, Victor Ponta, îi cere premierului Mihai Răzvan Ungureanu să sancţioneze prefecţii din judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, care, "pe criterii politice", au lăsat zeci de mii de oameni într-o situaţie "inacceptabilă", dar să analizeze şi activitatea prefecţilor din Covasna şi Harghita.

Victor Ponta a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că îi va adresa primului-ministru Mihai Răzvan Ungureanu o scrisoare deschisă, prin care îi va cere să analizeze "imediat" şi să ia măsuri, aşa cum a promis la învestirea Guvernului său, privind respectarea legii de către reprezentanţii Executivului în teritoriu.

Victor Ponta a subliniat că vrea să împartă problemele în două categorii.

"În primul rând, prefecţii din Vrancea, Buzău şi Constanţa, care, în aceste zile de gravă situaţie meteorologică, au acţionat pe un criteriu politic şi i-au sabotat pe preşedinţii de consilii judeţene şi, în loc să ia măsuri pentru salvarea oamenilor, au făcut politică de partid", a spus liderul PSD.

A doua categorie se referă la prefecţii din Covasna şi Harghita, care, potrivit lui Ponta, nu aplică legile acestei ţări şi ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu nu urmăresc aplicarea legilor.

"O să primesc de la colegii mei de aici materialele pe care le trimit domnului Ungureanu, referitoare la noua Lege a educaţiei, care nu se aplică în Covasna şi Harghita în ceea ce priveşte finanţarea copiilor români. Mă refer la examenele de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, care impun condiţii nelegale, şi mă refer la aplicarea în Harghita şi Covasna a deciziilor Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întâmplător condus tot de către un maghiar, pe care eu îl respect, ca persoană", a afirmat preşedintele PSD.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul de Covasna către Ponta: Nu cred că românii din judeţ ar putea să îmi reproşeze ceva.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul de Covasna către Ponta: Nu cred că românii din judeţ ar putea să îmi reproşeze ceva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei