Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liderii USL, despre alegeri locale în 10 iunie: E bine că avem alegeri, e bine că sunt în iunie

Luni, 13 Februarie 2012 (13:44:06)

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au declarat, luni, referindu-se la organizarea alegerilor locale în 10 iunie, că este bine că în România vor avea loc alegeri şi că este bine că acestea se vor desfăşura în luna iunie.

"E bine că sunt alegeri! Asta e prima chestiune. Data... deja e un pas mare pentru democraţia pentru România", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"E bine că sunt în iunie", a precizat şi preşedintele PSD, Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a anunţat că în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale şi că urmează discuţii cu partidele, inclusiv cu cele din opoziţie.

"Am fost informat de către preşedintele partidului că în coaliţie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie şi urmează ca în câteva zile, după consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanşarea procesului electoral local să fie emise de Guvern", a afirmat Voinescu.

Întrebat dacă vor fi consultate şi partidele din opoziţie, Voinescu a precizat că "e normal, e firesc" să fie consultată opoziţia în legătură cu data alegerilor.

"E dată deocamdată de principiu stabilită, urmează ca în următoarele zile, fiind consultări între partide, să se stabilească. Vedeţi, avem restrângeri de calendar, cu o săptămână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă, care aduce şi zi liberă. Va trebui să ţinem cont de toate acestea şi cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie", a explicat Sever Voinescu, întrebat dacă primul-ministru este de acord cu această dată a alegerilor locale.

El a mai spus că reprezentanţii coaliţiei se vor exprima foarte curând în legătură cu data alegerilor locale, deoarece în maximum două săptămâni trebuie emise actele de către Guvern.

Urmare a ultimelor modificări legislative, în acest an primarii vor fi aleşi într-un tur de scrutin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderii USL, despre alegeri locale în 10 iunie: E bine că avem alegeri, e bine că sunt în iunie.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderii USL, despre alegeri locale în 10 iunie: E bine că avem alegeri, e bine că sunt în iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei