Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Beganu: Primarii din localităţi unde sunt probleme pot cere instituirea stării de alertă

Luni, 13 Februarie 2012 (18:37:18)

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a declarat că în judeţ nu se impune în acest moment decretarea stării de urgenţă aşa cum ceruse şeful Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, însă primarii din localităţile care se confruntă cu probleme pot solicita instituirea stării de alertă.

Paul Beganu a declarat că singurul care a cerut insituirea stării de urgenţă în judeţ este preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, precizând că niciun alt membru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nu a solicitat acest lucru.

El a adăugat însă că primarii din localităţile care se confruntă cu probleme din cauza zăpezii pot solicita instituirea stării de alertă.

"În ce priveşte starea de alertă eu am pregătit ordinul pentru emiterea acordului de instituire a stării de alertă la nivelul unităţilor administrativ teritoriale. Aştept solicitarea autorităţilor locale, le-am reamintit deja că pot institui stare de alertă cu acordul prefectului. E cea mai eficientă măsură starea de alertă, presupune punerea în aplicare a planului de măsuri de care dispune fiecare localitate în parte, în funcţie de specificul ei. E cea mai eficientă măsură în asemenea cazuri", a declarat Paul Beganu.

Prefectul a mai spus că luni după-amiază în judeţul Buzău sunt izolate localităţile Balta Albă, Valea Salciei şi Robeasca, însă au apărut şi alte localităţi blocate ca urmare a închiderii drumurilor naţionale şi a drumurilor judeţene.

Beganu a dat asigurări că în aceste localităţi maşinile de intervenţie ajung cu antemergător.

Duminică, şeful Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a făcut apel către preşedintele Traian Băsescu, către premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi către ministrul de Interne pentru instituirea stării de urgenţă în judeţ, întrucât mii de oameni sunt izolaţi, neavând curent, apă şi alimente.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul USL Victor Ponta i-a cerut decretarea stării de urgenţă în unele zone, şeful statului afirmând că nu se impune o astfel de decizie şi că ori s-a vrut "o capcană în care preşedintele să se repeadă", ori este vorba de "necunoaşterea legii".

El a subliniat că, potrivit articolului 93 din legea 453/2004 pentru aprobarea OUG 1 din 1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, instituirea stării de urgenţă prin decret al preşedintelui în caz de producere a unei calamităţi naturale presupune ca toate măsurile administrative se vor dispune prin ordonanţe militare, iar unităţile militare se trec în trepte superioare de pregătire de luptă.

Băsescu a arătat că solicitarea care i-a fost adresată public de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Vasile Mocanu, şi preşedintele PSD, Victor Ponta, referitoare la instituirea stării de urgenţă "ori s-a vrut o capcană în care preşedintele să se repeadă", "ori este vorba de necunoaşterea legii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beganu: Primarii din localităţi unde sunt probleme pot cere instituirea stării de alertă.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beganu: Primarii din localităţi unde sunt probleme pot cere instituirea stării de alertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei