Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dumbravă (CSM) cere clasei politice adoptarea cât mai rapid posibil a noului Cod de Procedură Civilă

Luni, 13 Februarie 2012 (16:48:25)

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că atrage atenţia clasei politice să adopte "cât mai rapid posibil" noul Cod de Procedură Civilă, pentru a nu avea "o bilă neagră în raport cu Comisia Europeană", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat că noul Cod de Procedură Civilă va trebui să intre în vigoare cel mai târziu la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor.

"Conform declaraţiilor Executivului, noul Cod de Procedură Civilă ar trebui să intre în vigoare la 1 iunie 2012 şi pe această cale atrag atenţia clasei politice să se decidă cât mai rapid posibil pentru intrarea în vigoare a acestuia, pentru că nu ajunge doar vocea Executivului, ci este nevoie şi de Parlament. Legea de implementare astăzi se află pe masa Parlamentului. Dacă se decide pentru data de 1 iunie 2012, vor trebui făcute eforturi foarte mari din partea judecătorilor, de pregătire profesională a personalului auxiliar şi în acelaşi timp trebuie pregătiţi şi cetăţenii cu privire la noile modificări, care sunt de substanţă. Faţă de Codul Civil, care a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011 şi în raport cu care acţiunile în justiţie apar abia acum, în această perioadă, noul Cod de Procedură, odată intrat în vigoare, în aceeaşi zi el se şi aplică", a spus Dumbravă.

El a arătat că noul Cod de Procedură Civilă şi noul Cod Civil au fost gândite "în tandem" şi a apreciat că "va fi un dezastru" dacă noul Cod de Procedură Civilă nu va intra în vigoare cel mai târziu la sfârşitul acestui an sau începutul anului 2013, întrucât noul Cod Civil a intrat în vigoare şi ar trebui să producă efecte.

Dumbravă a cerut clasei politice să adopte la timp noul Cod de Procedură Civilă, pentru a nu avea "o bilă neagră în raport cu Comisia Europeană".

"Comisia Europeană, de cel puţin trei ani încoace, în toate rapoartele menţionează intrarea în vigoare a celor patru Coduri, aşa încât, din punctul meu de vedere, dacă nu se va ţine de cuvânt clasa politică, sigur va fi o bilă neagră în raport cu Comisia Europeană. În iulie 2012, raportul de ţară va fi extrem de complex, pentru că va fi o retrospectivă a celor cinci ani de funcţionare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Părerea mea este că Parlamentul României ar trebui să spună şi Comisiei Europene şi cetăţenilor din România de ce nu au intrat în vigoare cele trei Coduri (Codul de Procedură Civilă, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală - n.r.). Va fi o chestiune extrem de delicată, pentru că, iată, Codul Civil a intrat în vigoare, el a fost gândit în tandem cu Codul de Procedură şi va fi un dezastru dacă acesta din urmă nu va intra în vigoare cel târziu până la sfârşitul anului 2012, începutul anului 2013", a conchis Dumbravă.

Judecătorul Horaţius Dumbravă a participat, luni, la Târgu Mureş, la prezentarea raportului de activitate al Tribunalului Mureş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumbravă (CSM) cere clasei politice adoptarea cât mai rapid posibil a noului Cod de Procedură Civilă.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dumbravă (CSM) cere clasei politice adoptarea cât mai rapid posibil a noului Cod de Procedură Civilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei