Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ceea ce era de aşteptat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici nu apucase bine Guardiola, ca un veritabil boxer ce se află, să ne asigure că nu va lăsa braţele jos, că pe elevii săi i-au lăsat picioarele. Campionatul uzează ca maratonul, deja s-au orientat pe distanţe mai mici. La trofeele de la capătul fazelor eliminatorii se ajunge mai uşor, inclusiv cu egaluri, ba chiar şi cu câte o înfrângere. Dar iată cum o înfrângere – abia a doua aceasta de la Pamplona, dar cât de clară! – a pus capăt iluziilor celor care mai sperau că lupta pentru titlu în Primera nu era încheiată. Cu apărarea titulară, dar cu întreaga linie mediană pe bancă (ca urmare, Mascherano a fost urcat la mijloc), Barcelona a pierdut clar. Însă chiar şi un egal ar fi însemnat acelaşi lucru. Nu s-a ratat vreun penalty, ca alte dăţi, nu se poate invoca ghinionul. Iar Messi nu poate fi mereu locomotivă, se mai împotmoleşte şi el în nămeţii câte unei apărări adverse. Dar când va conta, va fi acolo, fără îndoială. Cum a fost în returul semifinalei cu Valencia, din Cupa Regelui. Liliecii şi-au vândut scump pielea, au rămas în joc până în minutul 80, atunci când Messi i-a oferit lui Fabregas pasa pentru golul doi. N-ar fi nimic de mirare, şi-aşa nu prea mai e loc pe răboj, dar pentru această pasă ar fi invidios un Dorinel Munteanu sau, dacă ne-am raporta în afară, un Pirlo. Splendidă angajare la marginea careului advers, venită de la vreo 60 de metri, urmată de preluarea cu capul şi finalizarea de excepţie a lui Fabregas, un lob cu exteriorul!

Dar apropo de preluare cu capul, mă întorc cu o săptămână în urmă, la Fernando Torres. În derby-ul Chelsea-Manchester United, când oaspeţii se apropiaseră ameninţător la 2-3 de la 0-3, Torres îşi face excelent o minge cu capul, dar nu şutează cu piciorul drept, preferând o simulare (de şut, nu altceva!) şi sfârşind prin a fi blocat. Acest golgeter secat n-a finalizat simplu pentru a rupe odată vraja care l-a transformat în broscoi! Merită cu prisosinţă ironiile insularilor, dar măcar, ca spaniol, nu-şi face griji că va veni inopinat peste el controlul antidoping, aşa cum, după episodul Contator, i s-a întâmplat lui Nadal...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceea ce era de aşteptat.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ceea ce era de aşteptat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei