Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Circa 100 de disponibilizaţi protestează la CNH Petroşani întrucât nu au primit plăţi compensatorii

Luni, 13 Februarie 2012 (14:23:41)

Aproximativ o sută de persoane disponibilizate din minerit participă, luni, la un miting organizat, în faţa CNH din Petroşani, de Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, nemulţumite că nu au primit a treia tranşă a plăţilor compensatorii, care ar fi trebuit încasată până la sfârşitul anului 2011

Aproximativ 100 de disponibilizaţi participă, luni, la un miting organizat în faţa sediului Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani de către Liga Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (LSMVJ), organizaţie sindicală a foştilor mineri, care nu îi mai reprezintă însă pe ortaci în relaţia cu CNH, de la sfârşitul anului 2011, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O parte dintre manifestanţi poartă banderole albe pe braţ, iar protestatarii strigă "Hoţii, hoţii", "Demisia", "Viermilor, ne-aţi minţit", "Nica (actualul lider al sindicatului minerilor - n.r.), eşti un hoţ, că tu ne-ai minţit pe toţi", "Scoateţi banii, nu fiţi laşi, am lucrat la CNH".

În fruntea manifestanţilor se află Zoltan Lacataş, presedinte al LSMVJ.

"Mi-au cerut (disponibilizaţii - n.r.) sprijinul pentru a se aduna cât mai mulţi. Eu sunt liber (pensionar - n.r.) şi pot sta în mijlocul lor. În plus, nu lucrez la Compania Naţională a Huilei şi nu reprezint un sindicat aservit administraţiei CNH", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Zoltan Lacataş.

Traficul pe strada Timişoarei, din faţa CNH, a fost oprit pe toată perioada mitigului, care se va încheia la ora 16.00, iar mai multe echipaje de jandarmi asigură buna desfăşurare a protestului.

Disponibilizaţii sunt foşti angajaţi ai CNH Petroşani care, de la 1 octombrie 2011, au ieşit din sistem în urma restructurărilor de la companie.

Cei 900 de angajaţi ai CNH disponibilizaţi la 1 octombrie 2011 trebuiau să îşi primească plăţile compensatorii în trei etape, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2011.

Întrucât România nu a primit încă avizul pentru plata ajutorului de stat acordat conform reglementărilor UE pentru minele cuprinse în program de închidere, ajutor de stat în care sunt incluse şi plăţile compensatorii ale disponibilizaţilor, programul stabilit pentru plata disponibilizaţilor nu a fost respectat.

Prima tranşă a fost plătită de către CNH din fondul de salarii al angajaţilor, a doua tranşă de către Ministerul Muncii sub forma unor ajutoare sociale, iar ultima va fi achitată, spun reprezentanţii Guvernului, după 22 februarie când ar trebui să sosească avizul pentru acordarea ajutorului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa 100 de disponibilizaţi protestează la CNH Petroşani întrucât nu au primit plăţi compensatorii.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circa 100 de disponibilizaţi protestează la CNH Petroşani întrucât nu au primit plăţi compensatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei