Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2012 - Anul XVII, nr. 35 (4940)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 80 tone de alimente, haine, lemne de foc, trimise în Vrancea din Bistriţa-Năsăud şi Harghita

Luni, 13 Februarie 2012 (18:14:07)

Peste 80 de tone de alimente, apă minerală, haine, lemne şi brichete de rumeguş pentru foc au fost trimise, luni, din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Harghita către Vrancea, pentru a fi distribuite persoanelor afectate de ninsori şi viscol.

Din Bistriţa-Năsăud au plecat, luni după-amiază, spre judeţul Vrancea, trei camioane încărcate cu alimente şi lemne destinate persoanelor afectate de zăpadă şi viscol.

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian, a declarat, corespondentului MEDIAFAX că într-un autovehicul sunt patru tone de alimente donate de persoane fizice şi juridice, în altul 15 tone de lemne de foc, iar în al treilea 22 de tone de brichete de rumeguş.

"Am luat legătura cu domnul prefect din Vrancea şi am organizat un transport de ajutoare în localităţile Chiojdeni şi Vintileasca. În primă fază, trimitem un camion cu lemne de foc, în total 15 tone, şi altul de brichete de rumeguş, de 22 de tone, respectiv un camion cu alimente. Sunt donaţii ale persoanelor fizice şi juridice. S-au adunat în două zile în urma apelului pe care Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud l-a făcut sâmbătă. A fost un timp scurt, dar suntem foarte mulţumiţi de cum au reacţionat semenii noştri", a declarat prefectul Cristian Florian.

Convoiul a plecat spre judeţul Vrancea, alimentele neperisabile fiind încărcate într-o maşină pusă la dispoziţie de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud după ce au fost adunate de la toate hipermarket-urile unde oamenii au putut să le doneze în containere special amenajate.

Acţiunile de strângere de ajutoare umanitare vor continua şi în perioada următoare.

Din Harghita, 40 de tone de alimente şi alte produse donate de localnici, societăţi, producători şi de fundaţii umanitare vor fi transportate, luni, către persoanele izolate de ninsori şi viscol din Vrancea.

Astfel, la centrul deschis la Cercul Militar din Miercurea Ciuc au fost colectate, luni, peste cinci tone de alimente de bază, apă minerală, suc, haine de iarnă şi bocanci, plăpumi şi pături, donate de localnici.

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare a Cartofului din Miercurea Ciuc şi alţi doi producători din Tuşnad şi Cozmeni au donat 16 tone de cartofi, iar societăţile de îmbuteliere a apei minerale au pus la dispoziţia celor aflaţi în nevoie 12 tone de apă minerală.

La rândul lor, jandarmii din Harghita au achiziţionat, prin intemediul fundaţiei umanitare proprii, aproximativ două tone de alimente, în valoare de 3.000 de lei.

"Am cumpărat conserve din carne, din peşte, paste făinoase, orez, biscuiţi, ciocolată, apă minerală şi alte produse necesare persoanelor izolate, ca să poată trece peste perioada aceasta deosebit de grea" a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, Gheorghe Suciu.

Din Miercurea Ciuc va mai pleca, luni, un camion încărcat cu cinci tone de brichete din rumeguş pentru foc.

Convoiul, format din şase autocamioane militare, va porni cu ajutoarele colectate către judeţul Vrancea, în municipiul Focşani, urmând să fie puse la dispoziţia autorităţilor judeţene pentru distribuirea lor persoanelor afectate.

De asemenea, Prefectura Mureş a anunţat iniţierea unei colecte pentru sinistraţii din Vrancea, Buzău, Ialomiţa şi Brăila, primul ajutor, în valoare de 25.000 de lei, bani din care s-au achiziţionat alimente, venind din partea Asociaţiei Crescătorilor de Bovine din judeţ.

Donaţiile sunt aşteptate la punctul de colectare de la Cercul Militar din Târgu Mureş.

Şi Prefectura Sălaj a iniţiat, luni, o campanie de strângere de ajutoare umanitare, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sebastian Olaru, afirmând că localnicii, firmele şi instituţiile publice pot dona alimente, apă minerală, lemne, benzină, motorină.

Potrivit sursei citate, ajutoarele vor fi colectate la sediul ISU Sălaj.

În Vrancea, luni la ora 12.00 a fost instituită starea de alertă, care este valabilă până marţi la ora 14.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80 tone de alimente, haine, lemne de foc, trimise în Vrancea din Bistriţa-Năsăud şi Harghita.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 80 tone de alimente, haine, lemne de foc, trimise în Vrancea din Bistriţa-Năsăud şi Harghita0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei