Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Trebuie să subvenţionăm în continuare încălzirea, dar sub o altă formă

Joi, 19 Mai 2011 (18:50:07)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se impune subvenţionarea în continuare a încălzirii, dar că ajutoarele trebuie să ajungă doar la cei care au nevoie într-adevăr, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, la Târgu Mureş, unde are loc şedinţa Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), că subiectul subvenţiei pe gigacalorie a fost discutat în şedinţa asociaţiei şi va trebui dezvoltat şi în discuţiile care vor avea loc la minister, susţinând că se impune subvenţionarea în continuare a încălzirii, dar că ajutoarele trebuie să ajungă la cei care au într-adevăr nevoie.

"În ceea ce priveşte subvenţia pe gigacalorie, pot să vă spun că în acest an s-au alocat din bugetul MAI aproximativ 90 de milioane de lei, bani pentru subvenţie, şi va trebui să găsim soluţiile cele mai corecte ca să putem să subvenţionăm în continuare, dar sub o altă formă. Să dăm o mână de ajutor celor care într-adevăr au nevoie de aceste sume compensatorii. Nu cred că este normal ca toţi cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat să beneficieze de subvenţie. E un capitol pe care îl vom dezvolta în discuţiile pe care urmează să le avem. Sunt discuţii în acest moment pentru a găsi o soluţie cât mai corectă, cât mai aplicată pentru ca aceste ajutoare să ajungă direct la cel care are nevoie, şi nu la cel care nu are nevoie", a spus Igaş.

El a adăugat că subiectul va fi discutat cu reprezentanţii primăriilor de municipii, el fiind de părere că "soluţia cea mai corectă" ar fi ca programul de subvenţionare a încălzirii să fie preluat de Ministerul Muncii.

"Deocamdată, suntem la un nivel de analiză, nu este încă luată o decizie finală şi vom vedea pe parcurs cum vor evolua discuţiile, cum vor veni propunerile din toate zonele. Cred că vom găsi până la urmă soluţia cea mai înţeleaptă. Repet, ajutorul trebuie să ajungă punctual acolo unde chiar se impune", a conchis Igaş.

Guvernul va stabili, până la sfârşitul verii, care este plafonul maxim pentru care se va mai putea asigura subvenţia pentru încălzire, persoanele cu venituri mari sau care au mai multe locuinţe urmând să suporte costul integral, declara, vinerea trecută, ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că subvenţia la căldură e "nedreaptă", el întrebând de ce trebuie acordată subvenţie unuia care are 3 hectare de pământ pe care nu le lucrează sau unuia cu salariu bun care locuieşte la bloc în Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Trebuie să subvenţionăm în continuare încălzirea, dar sub o altă formă.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Igaş: Trebuie să subvenţionăm în continuare încălzirea, dar sub o altă formă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O idee... trimis de
(20 mai 2011, 09:19:52
Am auzit ca odata s-a dat direct pe statul de plata sau pe cuponul de pensie si nici nu a fost umlatura si timp piardut ...Daca aveai un salariu , pensie etc care intra in baremul de a primii luai banii direct ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei