Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Piedici

Apartamentele ANL din Suceava nu au cumpărători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Scoaterea la vânzare a locuinţelor ANL din Suceava nu prea are priză la chiriaşii actuali. Deşi cumpărarea acestora este posibilă încă din luna martie a acestui an, nici un apartament nu a fost achitat încă, iar şansele de a fi cumpărate sunt mici în majoritatea cazurilor.

Cele mai multe locuinţe ANL scoase la vânzare, 168 de apartamente, sunt în cartierul Privighetorii, de lângă Gara Burdujeni, în vreme ce alte 26 de apartamente sunt în Obcini, în blocul ANL de vizavi de Metro.

Pentru 2011, valoarea de vânzare a apartamentelor ANL este de 448 euro pe mp, cu 41 de euro mai mult ca anul trecut pentru fiecare metru pătrat.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri că, “deşi există la primărie cereri de cumpărare pentru 48 de apartemente ANL, 32 din Burdujeni şi 16 în zona Metro, nu s-a vândut nici unul. Respectivii tineri încearcă să obţină credite de la bănci, pentru a le putea cumpăra. Acest lucru ne împiedică să demarăm investiţia de construire a altor 80 de apartamente ANL în zona Metro, pentru că doar în măsura în care vindem din locuinţele ANL existente putem merge la Bucureşti să cerem construirea altora noi”.

Lungu a precizat că preţul apartamentelor ANL este în medie cu 10.000 de euro mai mic decât preţul pieţei, încât ar fi tentant pentru cumpărători.

Pe de altă parte, edilul sucevean a anunţat repartizarea unor locuinţe ANL, recent eliberate de foştii chiriaşi, celor care se află pe primele poziţii în lista de priorităţi stabilită la începutul anului.

“Sunt tot mai mulţi tineri care, după ce s-a mărit chiria şi se apropie de preţul pieţei, renunţă la a mai sta acolo. Vom repartiza mereu locuinţele eliberate astfel în cel mai scurt timp, astfel încât cei care au aşteptat o locuinţă să beneficieze de ea cât mai rapid”, a mai spus Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele ANL din Suceava nu au cumpărători.
 Vizualizări articol: 2836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Apartamentele ANL din Suceava nu au cumpărători4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Credite la banci! trimis de
(19 mai 2011, 12:08:21
E frumos si usor spus ca valoarea unui apartament e cu 10.000 euro mai mic decat cel de pe piata imobiliara..in situatiile lor la primarie. La banca cand faci imprumutul ai sanse sa-l scoti pe putin cu 10.000 euro mai putin. Era mai bine inainte cand se platea direct la primarie ratele....degraba nu cumpara nimeni...
2.   Credite la banci! trimis de
(19 mai 2011, 12:23:13
La banca cand faci imprumutul ai sanse sa-l scoti pe putin cu 10.000 euro mai mult*... plus taxele lor, asigurarile, te ingropi in rate...
3.   Pretul apartamentului cat nu face trimis de
(19 mai 2011, 13:25:04
Eu vreau sa-l intreb pe domn primar:a intrat in apartamentele de la bl30 sa vada cum arata.?Sunt asa de rau facute incat atunci cand ploua iti ploua in casa ,mai ales la nord intra apa prin pereti,tavan,iarna e groaznic de frig si cere pentru in apartament cu 3 camere 500000 euro.Chiar ne crede fraieri,nu tu izolatie,nu tu caldura cum trebuie, dar vrea cat nu face.De aceea nu se grabeste lumea sa cumpere.50000euro sa le dai lor si 50000euro sa mai bagi in apartament sa-l faci cum trebuie.Asa mai bine te muti in alta parte.
4.   E si normal trimis de
(19 mai 2011, 13:46:15
Pai cine iti da pe un astfel de apartament atatia bani? Lucrate la misto si iti cade si tencuiala in cap. nu poti pune un astfel de apartament la pretul unui apartament construit ca la carte.
5.   Treptat vom intra in custi, mai traim omeneste!? trimis de
(19 mai 2011, 17:06:51
Pe Cartodrom, in blocurile de acolo, situatia este asemanatoare: apt. mici, inghesuite si f. scumpe! Mai vine si mirosul de la cimitir!!!!!!
6.   Ca la noi la nimenea ... trimis de
(20 mai 2011, 09:48:19
Eu stiu ca pretul apartamentelor ...al locuintelor ...e in scadere PESTE TOT IN TARA SI IN LUME ...de ce la ANL ...S-A SCUMPIT ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei