Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 90 de sportivi din 13 ţări vor participa la Turului Ciclist al României

Joi, 19 Mai 2011 (15:40:21)

Aproximativ 90 de sportivi din 13 ţări vor participa la ediţia a 48-a a Turului Ciclist al României, programată să se desfăşoare în perioada 4-11 iunie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul general al Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon, Vasile Selejean.

"Noi mizăm pe 17 echipe la start, dar la ciclism unele echipe din diverse motive pot să nu vină. Dar noi ne gândim la aproximativ 90 de ciclişti participanţi. Caravana va însuma 240 de persoane şi 70 de autoturisme. Este un număr destul de mic în comparaţie cu evenimentele de afară, dar este totuşi o competiţie complexă. Arbitrul internaţional este din Franţa, iar arbitru principal este Ştefan Şipos", a spus Selejean.

Turul Ciclist, care se va desfăura în acest an pe un traseu de 1.400 de kilometri, este împărţit în opt etape, startul fiind programat la Constanţa, iar sosirea la Bucureşti. Competiţia va traversa 15 judeţe şi va cuprinde 20 de sprinturi şi 15 căţărări.

Programul etapelor este următorul: etapa I Constanţa - Brăila; etapa a II-a Brăila - Vaslui; etapa a III-a Vaslui - Botoşani; etapa a IV-a Botoşani - Suceava; etapa a V-a Târgu Neamţ - Târgu Mureş; etapa a VI-a Târgu Mureş - Sibiu; etapa a VII-a Sibiu - Bâlea Lac; etapa a VIII-a Braşov - Bucureşti. "Traseul în proporţie de 99 la sută va rămâne cel anunţat. Singura excepţie este Transfăgărăşanul, pentru că nu ştim dacă se va deschide. Oficial se deschide pe 15 iunie, dar noi încercăm şi cei de la Drumuri ne-au promis că ne ajută dacă se poate. Adică să deschidă numai pentru noi pentru a ajunge la Bâlea Lac. Dacă nu ajungem la Bâlea Lac, atunci sosirea va fi la Bâlea Cascadă", a explicat Vasile Selejean.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon, Ion Badea, a declarat că îşi doreşte ca Turul Ciclist să atragă cât mai mulţi iubitori ai acestui sport. "Turul Ciclist al României creşte de la an la an, devenind o competiţie tot mai complexă. Acesta este deja în al treilea an de la intrarea în Uniunea Ciclistă Internaţională şi sperăm să atragem alături de noi cât mai mulţi iubitori ai acestui sport. În 2011 am progresat, Turul fiind mai lung decât anul precedent şi având mai mulţi participanţi. Am speranţa că viitorul va fi încununat de succes şi pentru acest sport destul de oropsit în momentul de faţă, având în vedere criza pe care o traversăm", a afirmat oficialul FRCT.

Federaţia Română de Ciclism şi Triatlon a reînoit parteneriatul cu BRD - Groupe Societe Generale, banca înmânând preşedintelui Ion Badea un cec în valoare de 45.000 de euro, bani care vor fi folosiţi la organizarea ediţiei din acest an a Turului Ciclist al României. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 90 de sportivi din 13 ţări vor participa la Turului Ciclist al României.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 90 de sportivi din 13 ţări vor participa la Turului Ciclist al României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei