Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciune

A luat ţeapă încercând să-şi înmatriculeze maşina în Bulgaria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Straja încearcă disperat de şase luni de zile să-şi recupereze maşina. Pasul greşit pentru victimă a fost atunci când i-a cedat autoturismul unui bărbat care îi fusese recomandat de o rudă, ca intermediar care înmatriculează maşini în Bulgaria. I-a dat acestuia vehiculul fără a-şi lua nici o măsură de precauţie, iar de atunci nu şi-a mai văzut maşina.

 

Bărbatul care s-a ales cu o pagubă de aproximativ 3.500 de euro, Vasile Pasailă, din Straja, a achiziţionat, la începutul anului trecut, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în Marea Britanie. Maşina a fost luată de la un anume Viorel Hrihor, din Vicovu de Jos, mai întâi pe baza unei procuri şi apoi printr-un act de vânzare-cumpărare oficial, preţul de achiziţionare fiind de 3.000 de euro.

După cum povesteşte Pasailă, maşina a fost folosită o perioadă cu numerele de înmatriculare din Regatul Unit, apoi cu numere roşii, după care urma să fie înmatriculată în România. Taxa de înmatriculare în România a autoturismului (cu o capacitate cilindrică de 2800 cmc) i s-a părut prea mare lui Vasile Pasailă, astfel că acesta s-a gândit la o altă soluţie: înmatricularea acesteia în Bulgaria, variantă la care apelează adesea mulţi proprietari de maşini din ţară.

„Prin intermediul unui cumnat de-al meu am fost pus în legătură cu Marius Cureluşă, din Marginea, care înmatriculează maşini în Bulgaria. Acesta a venit la mine acasă, mi-a spus că totul se rezolvă şi înmatricularea mă costă 750 de euro. I-am dat 500 de euro ca avans, iar restul banilor urma să-i achit când îmi aducea maşina”, a declarat bărbatul din Straja, precizând că i-a cedat maşina lui Cureluşă pe 10 decembrie 2010.  

 

I-a spus că nu-i mai dă maşina

De aici, susţine Pasailă, au început problemele.

„Mai întâi, în prima fază, m-a dus cu vorba. Ba că cei din Bulgaria nu găsesc seria maşinii, ba că s-a spart radiatorul şi a rămas cu maşina în drum… că mai durează câteva zile”, explică Pasailă.

Omul spune că la începutul lui ianuarie 2011 Marius Cureluşă şi-a schimbat atitudinea.

„Mi-a zis verde în faţă că nu îmi dă maşina, că actele sunt la el şi nu am ce să-i fac”, îşi spune necazul bărbatul rămas fără maşină şi 3.500 de euro.

 

Concluzia anchetatori: bărbatul din Marginea nu poate fi incriminat din punct de vedere penal

Având ca dovadă doar actul de vânzare-cumpărare al maşinii, Pasailă a depus o plângere la Poliţia municipiului Rădăuţi, reclamându-l pe Cureluşă pentru infracţiunea de abuz de încredere. După aproximativ patru luni de zile de anchetă, concluzia l-a dezarmat pe cel rămas fără bani şi fără maşină. Fapta nu prezintă elementele constitutive ale unei infracţiuni, iar păgubitul a fost îndrumat spre un proces pe cale civilă.

Foarte nemulţumit de soluţia dată plângerii, bărbatul din Straja spune că o va contesta, apelând în paralel şi la un avocat, pentru a începe procesul pe cale civilă.

 

Acuzat de ţeapă, bărbatul din Marginea aruncă vina pe altcineva

Am reuşit ieri să discutăm telefonic şi cu bărbatul din Marginea acuzat de această ţeapă. Acesta aruncă vina în altă parte.

„Eu am fost intermediar, i-am dat maşina unei persoane din Calafindeşti, Andrei Gheorghe, care trebuia să o înmatriculeze. Nu la mine este problema, de altfel şi poliţia m-a găsit nevinovat”, a încercat să se disculpe Marius Cureluşă.

Vasile Pasailă spune însă că aceasta nu este decât o minciună sfruntată, toate discuţiile şi negocierile fiind purtate doar cu Cureluşă, cel care a şi luat avansul de 500 de euro.

El este convins că Marius Cureluşă a vândut maşina mai departe, iar acum singura şansă de împăcare ar fi să-i returneze banii pierduţi.

Referitor la acest caz, surse judiciare au precizat că povestea este extrem de complicată, maşina respectivă fiind una cu probleme încă de la început, în sensul că seria caroseriei nu corespundea cu cea din hârtii. Totuşi, Vasile Pasailă este fără îndoială victimă în acest caz, poliţiştii sfătuindu-i pe cei tentaţi de astfel de târguri să renunţe, asta pentru că cei cu care se înţeleg îi pot escroca foarte uşor, iar recuperarea prejudiciului este extrem de greu de realizat şi necesită lungi şi costisitoare procese.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A luat ţeapă încercând să-şi înmatriculeze maşina în Bulgaria.
 Vizualizări articol: 4294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
A luat ţeapă încercând să-şi înmatriculeze maşina în Bulgaria4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(19 mai 2011, 11:01:43
În faţa prezentului îţi negociezi şansa
Privind la fundul prăfuit al puşculiţei
Eşti trist ! te-a înghiţit demult avalanşa
Acum eşti .. doar de dragul aparenţei

Cu botinele tocite şi stomacul ros
Îţi priveşti salariul achitat cu mărunţiş
Nu mai ai putere nici să fii arţăgos
Până şi’n oglindă te uiţi pe furiş

De dragul aparenţei îi zâmbeşti unui copil
De dragul aparenţei răspunzi unui salut
Dar ( de dragul aparenţei ) nu poţi fi capabil
Să te convingi că aparenţa e singurul atribut
2.   Rakeţi trimis de
(19 mai 2011, 11:38:31
Am eu o soluţie... dar implică cheltuirea câtorva sute de euro. Din timp ce ştie exact cum îl cheamă şi unde stă, de ce nu plăteşte 2 rusălăi sau moldoveni care se ocupă cu aşa ceva ca să-i rupă câteva oase, cu promisiunea că se vor întoarce în caz că nu-i achită contavaloarea maşinii + cei 500 de euro pentru înmatriculare.

@ABCDAR: Talentosule, să mă c** eu în poemele tale, de luni de zile tot postezi aici poezii fără să te bage nimeni în seamă. Chiar crezi că le citeşte cineva?
2.1  RE: Rakeţi trimis de
(19 mai 2011, 22:56:59
Eu le citesc! Iar asta chiar că mi-a plăcut!
3.   Lasa sala de judecata... trimis de
(19 mai 2011, 12:53:06
Kenny a pus punctul pe I. Nu mai incerca sa iti rezolvi problema pe cale judecatoreasca,cu avocati si procese si timp pierdut.Daca stii ca ai dreptate,pregateste mai cateva sute de euro si ia legatura cu frati de-ai nostri ucrainieni.O sa scoata banii cat ai zice peste(doar daca nu mai vrea sa stea in tara) si o sa te si roage sa il ierti... Nu fi "fatalau" si te increde in "justitia romana",fa-ti singur dreptate(ai grija insa,asta e sabie cu doua taisuri...)
Bafta strajanule!!!
4.   Comentariu trimis de
(19 mai 2011, 13:05:32
Se gasesc niste recuperatori pentru jumatate din suma cheltuita de om -

Pacat ca trebuie sa iti faci singur dreptate deoarece treburiule nu se rezolva de toata haita asta de oameni din administratiile statului care cer salarii mari.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(19 mai 2011, 19:12:35
Administratiile statului nu au bani de salarii decente pentru ca lumea isi inmatriculeZa masinile in BG...
5.   Mama Prostilor trimis de
(19 mai 2011, 13:35:02
Mama prostilor este mereu gravida...
6.   Asa ii trebuie! trimis de
(19 mai 2011, 14:22:05
Cei care aduc masini cu volanul pe dreapta in Romania si mai vor sa le inmatriculeze in Bulgaria, au sanse foarte mari sa ia teapa. Ei se gandesc ca fac economii, dar de fapt ... iau teapa. Am un prieten care a inmatriculat o masina in Bulgaria, a facut accident in Romania si asigurarea masinii facuta in Bulgaria nu i-a fost de folos in Romania. Toate reparatiile masinii le-a platit din propriul buzunar.
7.   Neam de inselatorii trimis de
(19 mai 2011, 15:02:46
tot neamul lui Curelusa se ocupa cu vanzarea(tepe) de masini,au multe probleme din cauza aceasta,ei fac tot felul de smecherii numai sa prosteasca lumea si sa para cat mai credibili se folosesc de faptul ca sunt (credinciosi),dar an fond sunt cei mai mari HOTII si MINCINOSI. Sa nu uitati toate se platesc si -o sa pierdeti mai multi bani si CREDINTA.
8.   Curelusa, infracor cu state vechi?! trimis de
(19 mai 2011, 16:08:26
Marius Curelusa nu e ala care se dadea abuzat de politisti acu ceva ani in urma?! Sau un frate de-al lui?
Aia fac de rusine comuna Marginea, fac numai nenorociri ba prin tara , ba pe afar si chiar nu le vine nimeni de hac? Sunt curios sa stiu de cine sunt tinuti in brate si de ce...!
9.   Sunteti in urma trimis de
(19 mai 2011, 18:14:53
Cei cu stirea asta expiratalaughing!care 6 luni , k pasaila akum o saptamana era cu jeepu !ce scrieti ,o gramada de prostii!!!sunteti varza!acu 6 luni era la baiatu de la care a cumpar masina!plus k lui ia vanduto prin ianuarie !!!!!vai de monitorul si de toti cei care lucreaza daca asta este stire!
10.   Curelusa florin trimis de
(19 mai 2011, 18:48:52
Ai grija pe unde calci,sti ce ai facut, Marlete!
11.   Uita te la tine trimis de
(20 mai 2011, 14:37:43
ma de ce nu va vedeti de viata voastra si nu mai scrietii atatea prostii..stiti vreo unu care e adevarul?????????si tu georgel uitate la tine si la fam ta si nu mai comenta de curelusa..nu suntem in stare sa judecam pe nimeni..si oricum e o prostie tot c scrie..si u nicalau vezi c vb ca sa r putea sa patesti tu asa..e usor sa o faci p victima sau sa comentezi de altii..dar uitati va la voi si dupa mai vb..oamenii mari si fara minte..
12.   Niste prostii trimis de
(21 mai 2011, 13:23:53
mai serios acuma.. astia cu ziarul de ce nu scrieti tot adevaruul? chiar sunteti ipocriti serios acum... macar nu mai mintiti daca nu stiti tot adevarul ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei