Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a discutat reducerea cu până la de 5 ori a chiriei la casele RA-APPS, decizie amânată

Joi, 19 Mai 2011 (18:50:48)

Guvernul a discutat, miercuri, un proiect de hotărâre care prevede reducerea cu până la de cinci ori a chiriei pe metru pătrat pentru casele administrate de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi a terenului aferent, dar decizia a fost amânată, premierul Boc cerând un studiu mai clar.

Reducerea cuantumului chiriei a fost argumentată prin faptul că locuinţele RA-APPS sunt foarte mari, iar sumele de plată calculate la metrul pătrat sunt astfel greu de suportat de către chiriaşi, depăşind tarifele de pe piaţa liberă, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Aprobarea hotărârii a fost însă amânată, premierul Emil Boc cerând un studiu mai clar din care să rezulte necesitatea diminuării acestor chirii, în condiţiile în care RA-APPS reclamă scăderea veniturilor.

În toamna anului 2008, Camera Deputaţilor a avizat o ordonanţă de guvern privind creşterea chiriei pentru locuinţele administrate de RA-APPS. Argumentul prezentat atunci a fost că nivelul redus al tarifului chiriei nu acoperă cheltuielile efective cu aceste imobile, astfel că se impune majorarea acestora în regim de urgenţă.

În privinţa impactului socio-economic al proiectului de act normativ, se arăta că deşi vor avea impact asupra bugetului chiriaşilor RA-APPS, care vor fi nevoiţi să suporte, pentru aceleaşi spaţii, chirii mai mari, se va elimina însă inechitatea existentă în cee ce priveşte nivelul chiriilor încasate de RA-APPS, raportat la nivelul chiriilor de pe piaţa imobiliară.

Astfel, chiria pentru un apartament cu supafaţă totală de până la 60 de mp, în suprafaţă utilă de 43,40 mp, este de 275,43 lei, iar pentru un apartament cu suprafaţă totală de 60-80 de mp, în suprafaţă utilă de 70,60 mp, chiria va fi de 605,93 lei.

Pentru un apartament cu suprafaţa totală de 80-100 de mp şi suprafaţă utilă de 93,58 mp, chiria este de 986,84 lei, iar pentru un apartament de peste 100 mp, cu suprafaţă utilă de 149,35 mp, chiria este de 1.642,39 lei. Pentru o vilă în suprafaţă utilă de 225,64 mp, chiria este de 5.697,96 lei.

Preţul chiriilor date ca exemplu în ordonanţă este stabilit la un curs de schimb de 3,7 lei/euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a discutat reducerea cu până la de 5 ori a chiriei la casele RA-APPS, decizie amânată.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a discutat reducerea cu până la de 5 ori a chiriei la casele RA-APPS, decizie amânată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei