Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iancu, PSD: Deschiderea pieţei gazelor, o greşeală fundamentală care va duce la creşteri de preţ

Joi, 19 Mai 2011 (16:54:36)

Preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, Iulian Iancu (PSD), afirmă că deschiderea pieţei gazelor naturale reprezintă "o greşeală fundamentală", care va afecta securitatea României şi va duce la creşterea preţului gazelor.

Deputatul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că un astfel de demers va scoate agenţii economici români de pe piaţă şi din zona de competitivitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deschiderea pieţei gazelor naturale din România reprezintă o greşeală fundamentală, care afectează în mod direct siguranţa şi securitatea României, în sensul că afectează şi populaţia şi economia naţională. Acest demers va genera creşterea preţului la gaze naturale de la 160 de dolari pe mia de metri cubi, la 418 dolari, creştere imposibil de suportat. Înseamnă un efort de 1,1 miliarde de euro în plus, la acelaşi nivel de salarizare pe care îl au oamenii astăzi. Nu va putea fi acordată nicio subvenţie, pentru că nu este prevăzută în buget. Deschiderea pieţei de gaze va scoate agenţii economici de pe piaţă şi din zona de competitivitate", a precizat Iancu, preşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

Iulian Iancu a subliniat că o creştere a preţului la gaze naturale va afecta motoarele economiei, industria şi exportul.

"Situaţia e gravă şi mă surprinde gradul de inconştienţă al Guvernului, care adoptă măsurile care ne ţin captivi într-o situaţie de criză", a spus Iancu.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern în faţa FMI şi a Comisiei Europene, preţurile reglementate la energie şi gaze vor fi eliminate până în 2015. Premierul Emil Boc anunţa, în luna februarie, că tarifele la energia electrică şi gaze vor creşte în intervalul 2013-2015, după ce Guvernul va elimina preţurile reglementate, la cererea FMI, pe baza unui calendar care va fi stabilit până în septembrie 2011.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că trebuie stabilit "foarte repede" programul liberalizării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, pentru că altfel BNR nu poate stabili foarte corect ţintele de inflaţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iancu, PSD: Deschiderea pieţei gazelor, o greşeală fundamentală care va duce la creşteri de preţ.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iancu, PSD: Deschiderea pieţei gazelor, o greşeală fundamentală care va duce la creşteri de preţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei