Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dolj: Poluare cu ţiţei în comuna Işalniţa de la o conductă a OMV-Petrom

Joi, 19 Mai 2011 (15:42:03)

O poluare cu ţiţei a fost semnalată, joi după-amiază, pe un teren agricol din comuna doljeană Işalniţa, fiind afectate culturile agricole de pe o suprafaţă de 2.000 metri, incidentul fiind provocat de fisurarea unei conducte care aparţine OMV-Petrom, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primăria din Işalniţa (Dolj) a fost sesizată, joi după-amiază, de proprietarii unor terenuri agricole din comună că o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, cultivată cu porumb, a fost afectată de o poluare cu ţiţei.

La faţa locului a ajuns şi prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, care afirmă că poluarea s-a produs în urma fisurării unei conducte cu ţiţei care aparţine companiei OMV-Petrom.

“Este vorba de o baltă de 2.000 metri pătraţi care a afectat culturile de porumb. Acum este nevoie de o decopertare a solului afectat de ţiţei şi aducerea unuia nou”, a declarat Nicolae Giugea.

El susţine că lucrările de ecologizare a zonei, precum şi costurile de despăgubire a proprietarilor afectaţi de deversarea de ţiţei vor fi suportate de compania austriacă.

“Nimeni nu este profet în ţara lui, dar cine greşeşte, plăteşte.OMV-Petrom va plăti pentru ceea ce s-a întâmplat la Işalniţa”, a mai spus prefectul Nicolae Giugea.

Potrivit sursei citate, la Işalniţa au ajuns şi comisarii Gărzii de Mediu Dolj.

Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a afirmat, miercuri, că, împreună cu Agenţia Judeţeană de Protecţie a Mediului, a început o evaluare a "distrugerilor" pe care le-ar fi făcut compania OMV-Petrom în nordul judeţului, întrucât apa din fântâni nu este potabilă, iar terenurile agricole sunt infestate.

"În momentul de faţă, împreună cu Agenţia de Mediu, facem o evaluare a tot ceea ce înseamnă distrugere pe care Petrom a făcut-o în judeţul Dolj, respectiv infestarea apei, infestarea terenurilor, pentru că nu mai pot fi redate circuitului agricol. Cine greşeşte, plăteşte. Până în momentul de faţă Petrom sau OMV nu au plătit nimic. Vă asigur că vor plăti", a afirmat Nicolae Giugea.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii OMV-Petrom au declarat că vor furniza autorităţilor toate datele necesare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dolj: Poluare cu ţiţei în comuna Işalniţa de la o conductă a OMV-Petrom.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dolj: Poluare cu ţiţei în comuna Işalniţa de la o conductă a OMV-Petrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei