Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

O nouă modă: spălatul părului la şase săptămâni

O femeie petrece în medie 23 de minute în fiecare zi pentru a-şi spăla şi usca părul, ceea ce înseamnă aproximativ două ore şi jumătate în fiecare săptămână. Însă, în timp ce aproape 40% dintre femei îşi spală zilnic părul, se pare că este în creştere numărul persoanelor care renunţă la acest lucru pentru a obţine un păr mai sănătos şi mai frumos.

Perioada în care adepţii mişcării "fără şampon/no poo" nu îşi spală părul poate ajunge chiar şi până la şase săptămâni, iar vedete precum Jessica Simpson şi Robert Pattinson au adoptat noua modă, scrie huffingtonpost.com.

Există, desigur, oameni al căror păr nu necesită spălare zilnică. De exemplu, femeile afro-americane spun că au nevoie să îşi spele părul o dată pe săptămână sau la două săptămâni, iar cele cu origini hispanice sunt printre cele care îşi spală părul mai rar. Oamenii care au părul gras şi subţire sunt cei care se spală mai des pe cap.

Este însă renunţarea la spălarea părului sănătoasă pentru podoaba capilară?

"Nu cred sub nici o formă că spălarea zilnică a părului este o necesitate. Acest obicei s-a dezvoltat ca urmare a culturii «mirosului frumos» şi nu dintr-o nevoie reală. Totuşi asta nu înseamnă că opusul este adevărat. Nu ştiu să existe vreo demonstraţie conform căreia spălatul mai rar al părului este mai sănătos", a declarat Amy McMichael, dermatolog.

Scalpul şi părul sunt două entităţi diferite: scalpul este partea vie, care necesită curăţare pentru a fi sănătos, iar părul este partea moartă, care poate deveni uscată după spălarea cu un şampon prea dur.

Spălarea zilnică a părului conduce la pierderea unor uleiuri importante, ceea ce poate cauza ruperea acestuia în timp. Stilistul Louise O'Connor recomandă spălarea părului doar cu apă o dată la două zile şi aplicarea unui balsam. Ea spune că atunci când părul este spălat totuşi cu şampon, este bine ca acesta să fie aplicat doar pe scalp, şi nu pe toată lungimea firului deoarece acest lucru poate fi extrem de abraziv.

Medicul dermatolog George Costarellis afirmă că persoanele care au mătreaţă şi vor să încerce metoda "fără şampon/no poo" pentru mai mult de câteva zile şi-ar putea înrăutăţi problemele.

"De asemenea, dacă aplicaţi metoda la extrem şi nu vă spălaţi părul pentru o săptămână sau mai mult, firele de păr care au ieşit din rădăcină se acumulează pe scalp. În acest timp, alte fire de păr cresc, iar acestea se încâlcesc atât de tare încât nu mai există altă soluţie în afară de tăierea completă", a declarat medicul George Costarellis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă modă: spălatul părului la şase săptămâni.
 Vizualizări articol: 10375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O nouă modă: spălatul părului la şase săptămâni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei