Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majoritatea liderilor PDL din Transilvania îl susţin pe Emil Boc la şefia partidului

Vineri, 13 Mai 2011 (15:53:15)

Majoritatea liderilor PDL din Transilvania îl susţin pe premierul Emil Boc la funcţia de preşedinte al PDL, delegaţii la Convenţia Naţională neavând mandat din partea filialelor pentru cine să opteze dintre cei trei candidaţi, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

În Alba, preşedintele filialei judeţene a partidului, Mircea Hava, a declarat că delegaţilor la Convenţia Naţională nu li se va cere să voteze într-un anumit mod, precizând că el, personal, îl susţine pe Vasile Blaga.

"Delegaţii din Alba au opinia lor. Fiecare are opinia lui. Niciodată nu le-am cerut să voteze în vreun fel. Este drept că delegaţii din Alba sunt un pic mai de dreapta şi mai revoluţionari pentru că au şi de ce. Alba de ani buni este tot timpul câştigătoare şi asta s-a făcut cu oamenii aceştia", a spus Hava.

Liderul PDL Alba a adăugat că el, personal, îl susţine pe Vasile Blaga la şefia partidului, exprimându-şi încrederea că acesta "va avea succes".

"Cred că Vasile Blaga va avea succes pentru că el altfel a prezentat lucrurile, s-a gândit mai mult la partid", a afirmat Hava.

El şi-a exprimat, totodată, nemulţumirea că în campania electorală din interiorul partidului candidaţii au discutat mai mult unul despre altul şi nu despre ce doresc să facă pentru viitorul formaţiunii.

În Arad, organizaţia PDL din judeţ a decis, joi după-amiază, ca delegaţii la Convenţia Naţională a partidului să voteze pentru Emil Boc la preşedinţia partidului.

Conducerea PDL Arad s-a întrunit, joi, pentru a analiza moţiunile celor trei candidaţi pentru preşedinţia partidului şi pentru a decide dacă delegaţii arădeni vor vota individual sau dacă vor avea un vot unanim pentru unul dintre candidaţi.

"La întâlnirea cu cei 47 de delegaţi arădeni, s-a decis prin vot unanim susţinerea moţiunii domnului Emil Boc", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele PDL Arad, Gheorghe Seculici.

În ultimele săptămâni, Seculici îşi exprimase public susţinerea sa pentru Emil Boc, însă declarase că nu ştie cum vor vota delegaţii şi că nu doreşte să îi influenţeze.

Totodată, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, prim-vicepreşedinte al PDL Arad şi finul de cununie al lui Traian Băsescu, face parte din echipa de campanie electorală a lui Emil Boc.

Emil Boc nu a fost în Arad pentru a-şi susţine moţiunea, în judeţ fiind prezenţi doar Vasile Blaga şi Theodor Paleologu.

PDL Arad este considerat ca fiind cea mai performantă organizaţie a partidului, la ultimele alegeri obţinând cele mai bune rezultate.

În Bihor, preşedintele filialei PDL, deputatul Ştefan Seremi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că atât el, cât şi ceilalţi 32 de delegaţi ai organizaţiei judeţene au hotărât să îl voteze pe Vasile Blaga.

"Sigur, votul este secret, iar eu, ca preşedinte de organizaţie, nu aş putea obliga pe nimeni cum să voteze, dar noi am avut o şedinţă în care toată lumea a hotărât că îşi va da votul pentru domnul Blaga. (...) Voi vota, cum este şi normal, pentru domnul Blaga, din cel puţin trei motive. Dânsul este bihorean, a ajutat foarte mult judeţul, dar este şi liderul cel mai respectat în afara partidului", a spus Seremi.

În Bistriţa-Năsăud, liderul filialei judeţene a PDL, Ioan Oltean, a spus că susţine moţiunea depusă de Emil Boc, el fiind totodată candidat la funcţia de secretar general al PDL.

Ioan Oltean a spus însă că delegaţii din partea PDL Bistriţa-Năsăud, 29 la număr, nu au "mandat imperativ" să îl voteze pe Emil Boc, ei fiind liberi să decidă pe cine preferă la şefia PDL dintre cei trei conducători de moţiuni.

"Eu am semnat moţiunea lui Emil Boc, voi vota cu Emil Boc, dar delegaţia din Bistriţa-Năsăud nu va pleca cu un mandat imperativ, ci cu libertatea de a vota în funcţie de conştiinţa şi de convingerea pe care le-a căpătat în urma dezbaterilor (celor trei moţiuni - n.r.)", a spus Oltean.

El a făcut aceste declaraţii imediat după ce, în saloanele unui hotel din Bistriţa, în data de 6 mai, îşi prezentaseră moţiunile premierul Emil Boc, secretarul general al partidului, Vasile Blaga, şi deputatul Theodor Paleologu.

Ioan Oltean, care deţine, în prezent, funcţia de vicepreşedinte al PDL, face parte din echipa de susţinători ai lui Emil Boc şi va candida la funcţia de secretar general al PDL, deţinută, în prezent, de Vasile Blaga.

Delegaţii PDL din Cluj la Convenţia Naţională a partidului îl vor susţine pe Emil Boc la funcţia de preşedinte al formaţiunii, neavând nevoie de un mandat explicit în acest sens.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este convins că toate cele 49 de voturi ale delegaţilor filialei vor merge la Emil Boc.

"Delegaţii PDL Cluj la Convenţia Naţională a partidului îl vor susţine pe Emil Boc pentru funcţia de preşedinte. Nu avem nevoie de un mandat explicit în acest sens, avem cuvântul lucrului bine făcut. Sunt convins că toate cele 49 de voturi ale delegaţilor filialei judeţene vor merge la Emil Boc", a spus Buda.

Potrivit acestuia, PDL nu are nevoie acum de "o rupere de ritm", în condiţiile în care a câştigat, cu Emil Boc preşedinte, toate bătăliile electorale.

"PDL, împreună cu Emil Boc ca preşedinte, a câştigat toate bătăliile electorale şi nu avem nevoie de o rupere de ritm. Din punctul de vedere al abordărilor economice, Emil Boc a câştigat şi bătălia cu ceea ce a însemnat criza economică din România", a precizat liderul PDL Cluj.

În Covasna, şeful filialei judeţene a partidului, Dan Manolăchescu, a declarat că delegaţii democrat-liberali vor vota cum le dictează conştiinţa la Convenţia Naţională a PDL.

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a spus că organizaţia judeţeană va participa la Convenţia Naţională cu 14 de delegaţi.

Manolăchescu a subliniat că cei 14 delegaţi vor vota conform propriei conştiinţe, fără a li se impune un mandat de conducerea PDL Covasna.

"Mi se pare inutil să dau direcţii de votare când oricum fiecare va intra singur în cabina de vot. Sunt oameni bine informaţi şi ştiu ce au de făcut", a spus preşedintele PDL Covasna.

Manolăchescu a reamintit în schimb că el a semnat, în martie, "în numele organizaţiei", moţiunea de susţinere a actualului preşedinte al PDL, Emil Boc.

Din Harghita, la Congresul PDL vor participa 15 delegaţi.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Harghita Adrian Trif, niciunul dintre delegaţi nu îl va vota pe candidatul Theodor Paleologu la preşedinţia PDL, iar în ceea ce îi priveşte pe contracandidaţii acestuia, ambii se situează pe poziţii egale între preferinţele democrat-liberalilor harghiteni.

"În Consiliul Director Judeţean au fost avizate moţiunile lui Emil Boc şi Vasile Blaga, nu şi cea a lui Theodor Paleologu. Nu am primit mandat cu cine să votăm, fiecare delegat va vota după cum îi dictează propria conştiinţă, iar în ceea ce priveşte preferinţele pentru Blaga sau Boc, a existat egalitate între voturile acordate acestora", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Trif.

În Hunedoara, conducerea PDL îl susţine pe premierul Emil Boc la şefia partidului.

Preşedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat că cei 24 de delegaţi la Convenţia Naţională pot vota după propria dorinţă, însă el, personal, îl susţine pe premierul Emil Boc.

"Atât eu, cât şi prim-vicepreşedintele PDL Hunedoara deputatul Viorel Arion şi vicepreşedintele filialei judeţene senatorul Dorin Păran am semnat moţiunea premierului Emil Boc şi îl vom susţine şi la Convenţia PDL. Sper că şi ceilalţi membri ai PDL din judeţul Hunedoara vor face la fel. Ei sunt liberi să voteze după cum le dictează conştiinţa, noi doar i-am anunţat ce vom face", a afirmat Gligor.

În Mureş, toţi delegaţii PDL îl vor susţine pe premierul Emil Boc pentru un nou mandat în fruntea partidului, la Convenţia Naţională din 14 mai, a declarat corespondentului MEDIAFAX secretarul general al filialei, Claudiu Maior.

Maior a spus că preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, şi-a anunţat public, în urmă cu mai multe săptămâni, sprijinul pentru Emil Boc, iar după ce Biroul Permanent Judeţean a hotărât care sunt delegaţii din Mureş la Convenţia Naţională din 14 mai, s-a constatat că toţi îl susţin pe acest candidat.

"Toată filiala îl susţine pe premierul Emil Boc pentru un nou mandat în fruntea partidului de guvernământ, la Convenţia Naţională din 14 mai. Vorbim de 33 de persoane - trei parlamentari, primari, consilieri judeţeni, alţi aleşi din tot judeţul - care au fost votate de Biroul Permanent Judeţean. Toţi îl susţin pe Emil Boc, inclusiv domnul Ovidiu Şoaită (primarul din Saschiz, care apărea pe lista de susţinători ai candidatului Theodor Paleologu - n.r.). Domnul Şoaită s-a răzgândit, îl susţine tot pe domnul Boc", a precizat secretarul general al PDL Mureş, Claudiu Maior.

În Sălaj, preşedintele PDL, deputatul Lucian Bode, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Emil Boc este candidatul pe care îl susţine pentru funcţia de preşedinte al partidului, premierul fiind cea mai potrivită persoană pentru a ocupa această funcţie.

Bode a spus că a luat această decizie întrucât în acest fel susţine "o echipă care a dovedit autoritatea faptelor şi nu a vorbelor".

"Pentru tot sprijinul politic pe care l-a acordat PDL Sălaj, dar şi pentru susţinerea proiectelor din judeţul nostru, am decis că Emil Boc este candidatul pe care îl susţin pentru funcţia de preşedinte al partidului. Este cea mai potrivită persoană pentru a ocupa această poziţie", a declarat liderul PDL Sălaj, Lucian Bode.

Referitor la delegaţii din Sălaj care vor participa la Convenţia Naţională a PDL, Lucian Bode a spus că nimeni nu le poate impune cu cine să voteze şi că "aceştia se vor comporta ca şi toţi ceilalţi delegaţi din ţară".

"Sunt convins, însă, că vor vota pentru binele partidului", a spus Bode.

Potrivit lui Bode, actualul preşedinte al PDL a dovedit, prin acţiunile sale, că merită să se afle şi în continuare la conducerea democrat-liberalilor.

În Satu Mare, liderul organizaţiei judeţene a PDL, deputatul Ioan Holdiş, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că el va vota moţiunea premierului Emil Boc la Convenţia Naţională a partidului, precizând că ceilalţi delegaţi din judeţ vor vota "cum le dictează conştiinţa".

"Aşa cum am anunţat, personal voi vota moţiunea premierului Emil Boc. Ceilalţi 25 de delegaţi vor vota fiecare cum le dictează conştiinţa. Au primit mandat de la organizaţie să voteze fiecare cum crede că este mai bine pentru partid", a precizat Holdiş.

Din judeţul Sibiu vor participa la Convenţia PDL 33 de delegaţi, dintre care zece sunt participanţi de drept - deputaţi, primari, preşedinţii organizaţiilor de femei şi pensionari -, iar 23 au fost aleşi în colegiile din judeţ.

Potrivit vicepreşedintelui organizaţiei judeţene a PDL Sibiu Nicolae Nan, delegaţii din judeţ vor vota "cum le dictează conştiinţa".

"Noi am avut o şedinţă şi am stabilit că nu se va merge la Convenţie cu un mandat general. Fiecare va vota cum îi dictează conştiinţa, cum va considera că este mai bine", a declarat corespondentului MEDIAFAX Nicolae Nan.

Potrivit acestuia, patru dintre cei 33 de delegaţi din Sibiu sunt semnatarii uneia dintre cele trei moţiuni depuse pentru funcţia de preşedinte al PDL.

Aceştia sunt vicepreşedinţii PDL Raluca Turcan şi Cornel Ştirbeţ şi ministrul Economiei, Ion Ariton, care au semnat moţiunea depusă de Emil Boc, şi deputatul PDL de Mediaş Gheorghe Roman, care a semnat moţiunea depusă de Vasile Blaga.

"Ceilalţi colegi vor vota cum vor dori. Ştiu sigur că Ghiţă (Gheorghe Roman - n.r.) va vota moţiunea lui Blaga. Este normal din moment ce a semnat-o. Se poate să mai fie şi alţii care îl susţin pe Blaga, dar fiecare decide cu cine votează", a afirmat Nan.

În Timiş, preşedintele filialei judeţene a PDL, Constantin Ostaficiuc, care candidează pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la Convenţia Naţională, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că este un susţinător al lui Vasile Blaga şi că face parte din staff-ul de campanie al acestuia.

"Nu este niciun secret că sunt un susţinător al lui Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al partidului. Fac parte din staff-ul lui de campanie", a declarat Ostaficiuc.

El a precizat că la Congresul PDL vor participa 44 de delegaţi din Timiş, care pot "să voteze cum vor", filiala neluând decizia de a sprijini în bloc un anumit candidat.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 14 mai, când se vor alege preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, iar în 15 mai va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, când vor fi aleşi prim-vicepreşedinţii, secretarul general, vicepreşedinţii partidului.

La Convenţia Naţională vor participa 1.409 delegaţi cu drept de vot. Pentru funcţia de preşedinte al PDL candidează Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea liderilor PDL din Transilvania îl susţin pe Emil Boc la şefia partidului.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea liderilor PDL din Transilvania îl susţin pe Emil Boc la şefia partidului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei