Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

După lungi aşteptări

Sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” prinde contur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După o stagnare de câţiva ani, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost reluate lucrările de construcţie a sălii de sport, o investiţie de amploare în valoare totală de două milioane de euro.

Lucrările la sala de sport au demarat în anul 2008 şi, după puţină vreme, din lipsă de fonduri, au fost stopate. Directorul Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu, a declarat că „ni s-au mai alocat anul trecut, prin demersurile Consiliului Judeţean, încă 400 de mii de lei”, fonduri cu care au putut fi reluate lucrările.

„S-au ridicat stâlpii de la parter şi s-au început şi pereţii exteriori, însă banii s-au cam epuizat”, a mai declarat directorul Dan Popescu. Acesta a mai spus că a început deja demersurile pentru reluarea finanţării.

„Avem speranţe să mai primim bani. Până acum, în total, am primit 15 milioane de lei, dar am epuizat toţi banii”, a menţionat directorul colegiului.

Chiar dacă nu mai au fonduri disponibile, directorul Popescu a precizat că „firma de construcţie ne-a promis că va continua lucrările până va finaliza această etapă, chiar dacă nu avem bani, pentru a evita problemele legate de conservarea lucrării”.  

 

64 de săli de sport în tot judeţul

Şcolile din judeţul Suceava stau prost la capitolul educaţie fizică şi săli de sport, şi chiar dacă în ultima vreme s-au investit bani şi s-au renovat sau chiar construit asemenea clădiri, pentru cei peste 100 de mii de elevi din tot judeţul există doar 64 de săli de sport.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Suceava, 27 de licee din judeţ şi 37 de şcoli cu clasele V-VIII dispun de săli de sport. În alte 59 de unităţi de învăţământ, elevii fac educaţia fizică în săli de sport improvizate.

În ceea ce priveşte terenurile de sport, şcolile din judeţ dispun de 211 terenuri pentru orele de educaţie fizică ale elevilor. 86 dintre acestea sunt cu bitum, cinci terenuri de sport sunt acoperite cu gazon sintetic, iar alte 120 de terenuri au gazon natural. Unele şcoli au recurs la improvizaţii şi în ceea ce priveşte terenurile de sport, astfel că în judeţ sunt 115 terenuri improvizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” prinde contur.
 Vizualizări articol: 2555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” prinde contur2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   15 milioane RON? trimis de
(13 mai 2011, 11:48:45
Adica ati tocat in total 15 milioane RON = 3,75 milioane de euro si rezultatul concret este ca ati turnat 25 de tarusi?!? Trebuie sa fie totusi o greseala a redactiei. Parca a trecut Nicolaiciuc de la CFR pe la Stefan cel Mare. Costul per tarus este de 150.000Euro.
1.1  RE: 15 milioane RON? trimis de
(13 mai 2011, 11:54:40
Directorul cred ca vorbea de 1,5 milioane lei. Sala de sport costa in total 8 milioane de lei. Daca ar fi primit 15 milioane era gata deja.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei