Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CSU Ploieşti şi U Mobitelco Cluj, a patra finală în ultimii şase ani

Vineri, 13 Mai 2011 (13:57:49)

Echipele de baschet masculin CSU Ploieşti şi U Mobitelco BT Cluj vor juca, începând de sâmbătă, cea de-a patra finală din ultimele şase sezoane, avantajul fiind net în favoarea formaţiei prahovene.

Cele două echipe s-au mai confruntat în sezoanele 2005-2006, 2007-2008 şi 2009-2010, iar în cel actual vor bifa a patra finală. CSU Ploieşti le-a câştigat pe precedentele trei, iar jucătorii săi sunt încrezători şi acum în succes. "Ne bucurăm că întâlnim în ultimul act Clujul, pentru că o finală are nevoie de spectacol, atât pe parchet, cât şi în tribune. Sunt convins că acest lucru se va întâmpla şi la Ploieşti, şi la Cluj. Clujul a ajuns pe merit în finală, aşa că bătălia aceasta va decide care este cea mai bună echipă. Meciurile vor fi strânse şi cred că este cea mai echilibrată finală de până acum. Mare parte din lumea baschetului nu ne dădea vreo şansă să ajungem în finală, dar noi am demonstrat contrariul. Cred că vom arăta în continuare forţa care stă în tinereţea echipei şi vom rămâne în frunte", a declarat jucătorul formaţiei ploieştene, Levente Szijarto, care a evoluat şi la echipa adversă în urmă cu două sezoane.

La rândul său, căpitanul team-ului clujean şi al echipei naţionale, Mihai Silvăşan, a declarat că are încredere în forţa mentală a coechipierilor săi, deşi CSU Ploieşti este favorită, în teorie. "Venim după o semifinală foarte grea, câştigată în meciul decisiv. Acest lucru demonstrează că suntem puternici mental şi ne dă încredere şi speranţă, pentru finala cu Ploieştiul. Teoretic, ei sunt favoriţi, pentru că au avantajul terenului propriu, dar nu trebuie să punem această presiune pe noi şi să ne gândim la acest lucru. Noi ne gândim şi ne concentrăm doar la jocul care urmează şi pe care vrem să îl câştigăm, şi aceasta este mentalitatea pe care trebuie să o avem".

Sâmbătă şi duminică, la Ploieşti, se vor disputa primele două meciuri, din cele şapte programate în finala Diviziei A. Următoarele două vor avea loc la Cluj, în 21 şi 22 mai, iar ultimele trei, dacă va mai fi nevoie, alternativ, în 28 mai (Ploieşti), 1 iunie (Cluj) şi 5 iunie (Ploieşti). De remarcat faptul că în finala din sezonul 2007-2008, cele două echipe au încheiat finala în şapte meciuri, aceasta fiind o premieră în baschetul masculin românesc.

În penultimul act, CSU Ploieşti a eliminat Steaua Turabo Bucureşti, în patru meciuri, în timp ce "U" Mobitelco BT Cluj a avut nevoie de cinci partide pentru calificarea în finală.

Gaz Metan Mediaş şi Steaua Turabo Bucureşti vor juca finala mică, în sistemul "cel mai bun din trei meciuri", în 14, 18 şi 22 mai, cu primul şi al treilea meci pe terenul ardelenilor.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSU Ploieşti şi U Mobitelco Cluj, a patra finală în ultimii şase ani.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSU Ploieşti şi U Mobitelco Cluj, a patra finală în ultimii şase ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei