Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Greşeli de evitat în realizarea machiajului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vă amintiţi, probabil, de vremea când eraţi foarte mândră de stilul dumneavoastră de machiaj încărcat cu sclipici, de fondul de ten cu tentă portocalie pe care îl foloseaţi pentru a da chipului puţină culoare sau de buzele conturate cu un dermatograf închis la culoare. Ei bine, acestea sunt amintiri pe care ar trebui să le ştergeţi, greşeli care nu trebuie repetate.

Vă prezentăm câteva gafe din domeniul frumuseţii pe care trebuie să le evitaţi cu orice preţ, dacă vreţi să fiţi percepută ca o femeie mereu în pas cu moda, care se adaptează celor mai recente tendinţe impuse de specialişti.

Sprâncene prea subţiri
Dacă sunteţi adepta ideii de a avea sprâncene foarte subţiri şi foarte arcuite, decolorate sau, dimpotrivă, vopsite într-o nuanţă „dură”, ei bine trebuie să ştiţi că greşiţi. Acest stil este aproape scos în ilegalitate de stiliştii moderni. Explicaţia este faptul că rolul sprâncenelor este de a structura într-un fel forma feţei şi de a încadra ochii, prin urmare, sprâncenele trebuie să fie suficient de groase, dese şi conturate astfel încât să îşi îndeplinească „funcţia”.
Îndrăzniţi deci să vă pensaţi mai puţin. Pentru că reprezintă un atu major al frumuseţii, sprâncenele trebuie să respecte forma feţei şi să fie suficient de groase şi de dese încât să poată conferi intensitate privirii.

Buze creionate vizibil

Dacă aveţi obiceiul să vă desenaţi conturul buzelor cu un creion dermatograf
într-o nuanţă mai închisă decât cea a rujului, faceţi o gafă de proporţii. Se poate spune că acest obicei este cea mai bună metodă de a subţia în mod exagerat buzele şi de a afişa un look al anilor ‘90, „anti-fashion”, cum ar spune stiliştii. Soluţia pentru a evita această gafă este să folosiţi un creion dermatograf a cărui culoare să fie cât se poate de apropiată de cea a rujului pe care îl aplicaţi pe buze.

Prea mult sclipici

Obişnuiţi să vă acoperiţi din cap până în picioare cu sclipici de fiecare dată când trebuie să participaţi la un eveniment social special? Ar fi bine să vă schimbaţi acest obicei. Chiar dacă adoraţi fardurile perlate şi machiajul strălucitor, nu este cazul să vă umpleţi părul, chipul şi decolteul cu sclipici de fiecare dată când ieşiţi în oraş cu prietenii.
Soluţia pentru amatoarele de sclipici este moderaţia. Adică este acceptabil ca machiajul să includă folosirea unui fard de ochi metalizat sau sidefat, însă în nici un caz acest machiaj nu trebuie „completat” cu un rimel cu sclipici, cu un fard de obraz cu sclipici şi cu aplicarea unei creme strălucitoare pe gât şi pe decolteu. Optaţi, în schimb, pentru farduri cu texturi perlate, care nu sar în ochi la prima vedere, dar care strălucesc în lumină.

Fond de ten închis la culoare

O altă gafă în ceea ce priveşte machiajul este aplicarea unui fond de ten cu o nuanţă mult mai închisă decât culoarea naturală a pielii, în ideea de a da impresia că faţa este bronzată. Această practică nu are în nici un caz efectul scontat, dimpotrivă, creează impresia unui machiaj artificial, tip mască.
Pentru a realiza un machiaj reuşit, folosiţi un fond de ten cât mai apropiat de culoarea tenului şi puneţi-vă în evidenţă trăsăturile, aplicând puţină pudră cu accente aurii pe frunte, pe bărbie, la îmbinarea dintre nas şi frunte şi pe pomeţi.

Asortarea fardului cu nuanţa hainelor

O mare greşeală este asortarea culorii fardului de obraz cu cea a hainelor colorate. De fapt, optând pentru acest stil de machiaj, veţi da impresia că nu prea vă pricepeţi la arta machiajului, mai ales dacă hainele pe care le purtaţi sunt în culori foarte puternice - albastru, galben sau verde.
Dacă faceţi parte din grupul celor care fac frecvent această greşeală, este bine să ştiţi că machiajul trebuie potrivit cu stilul vestimentar, nu cu nuanţele de culoare ale acestuia.
Astfel, dacă adoptaţi o ţinută retro, alegeţi să vă conturaţi ochii cu tuş, desenând o coadă îndreptată în sus; dacă îmbrăcaţi o rochie elegantă de seară, aceasta va fi foarte bine pusă în evidenţă cu ajutorul unui ruj roşu aplicat corect pe buze; iar dacă optaţi pentru stilul rock, machiajul smokey eyes este ideal.
Dacă totuşi doriţi să asortaţi hainele cu ceva, asortaţi-le cu nuanţa ojei, pentru că în acest sezon oja purtată poate avea orice culoare - de la albastru până la corai.

Vă tundeţi singură bretonul
Puteţi gafa şi dacă alegeţi să vă tundeţi singură bretonul, din dorinţa de a economisi câţiva bănuţi sărind peste vizita la coafor.
Este o idee foarte proastă pentru că, dacă nu vă pricepeţi, riscaţi foarte mult ca bretonul să fie mult mai scurt decât ar trebui şi să nu fiţi deloc avantajată de tunsoarea care rezultă. Mai grav va fi că va trebui să aşteptaţi destul de mult timp până când veţi putea repara greşeala comisă.
Cea mai sigură metodă pentru a evita această problemă este să mergeţi totuşi la coafor pentru a vă „împrospăta” lunar aspectul bretonului.
În general, preţul pentru aranjarea bretonului este mult mai mic decât pentru un tuns, aşa că vă puteţi permite acest lucru de dragul aspectului fizic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greşeli de evitat în realizarea machiajului.
 Vizualizări articol: 10040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greşeli de evitat în realizarea machiajului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei