Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raed Arafat: Până la sfârşitul anului vom avea SMURD în toată România

Vineri, 13 Mai 2011 (15:11:25)

Până la sfârşitul lui 2011 vor exista servicii SMURD în toate judeţele României, în prezent fiind făcute demersuri pentru realizarea acestora în ultimele şase judeţe, printre care Sălaj, Covasna, Tulcea şi Gorj, a anunţat, vineri, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Subsecretarul de stat a spus, cu ocazia aniversării a trei ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti, că pe lângă extinderea la nivel naţional al serviciilor SMURD, un alt obiectiv al Ministerului Sănătăţii vizează suplimentarea echipajelor existente atât în cadrul serviciilor de ambulanţă cât şi ale Serviciului.

"În prezent există 240 de echipaje SMURD şi intenţionăm suplimentare cu încă 50 de echipaje noi. Cu toate acestea, deficitul este destul de mare, de aproximativ 100-200 de echipaje, atât la ambulanţă cât şi la SMURD", a precizat Raed Arafat.

De asemenea, în baza contractului-cadru vor fi achiziţionate şase elicoptere uşoare medicalizate, licitaţia pentru achiziţia acestora urmând să aibă loc în luna iunie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început achiziţia unor echipamente în premieră pentru accidente nucleare, iar acestea vor exista în fiecare judeţ, având importanţă atât în detectarea substanţelor radioactive cât şi în decontaminarea zonei, a declarat, cu această ocazie, colonelul Marcel Lucaciu, şeful IGSU.

El a precizat că este vorba de maşini chimice, biologice, radiologice şi nucleare care au o componentă importantă în detectarea substanţelor radioactive şi decontaminarea zonelor. Fiecare judeţ va avea o astfel de maşină şi, de asemenea, vor exista şapte laboratoare de specialitate, a precizat Lucaciu.

Cu ocazia aniversării a trei ani de existenţă a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bucureşti a fost prezentat un scurt bilanţ al evenimentelor la care au participat echipajele SMURD.

Intervenţiile la care este solicitat SMURD Bucureşti includ toate urgenţele ce pun în pericol imediat viaţa unei persoane, printre care accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stop cardiorespirator, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi accidente cu victime multiple. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Raed Arafat: Până la sfârşitul anului vom avea SMURD în toată România.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raed Arafat: Până la sfârşitul anului vom avea SMURD în toată România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei