Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Vom face o analiză în cazul reducerii contribuţiilor sociale după primele şase luni

Vineri, 13 Mai 2011 (14:37:17)

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Ministerul Muncii, că o decizie privind reducerea sau menţinerea la acelaşi nivel a contribuţiilor sociale va fi luată după primele şase luni ale acestui an, după ce vor fi analizate încasările la buget.

"După primele şase luni, Guvernul va face o analiză cu privire la încasările la buget şi în funcţie de această analiză vom lua o decizie", a spus Boc.

Preşedintele Traian Băsescu declara, luni, la TVR, că nu va fi posibilă scăderea CAS şi că i-a spus acest lucru premierului "de mai bine de o lună şi jumătate", el adăugând, în acest context, că "Guvernul poate avea abordări politice".

"Eu vă spun, categoric, ca om care, după ce a văzut ce s-a întâmplat în guvernarea domnului Tăriceanu, se uită foarte atent, deşi nu e treaba mea, la ce se întâmplă cu bugetul. Eu vă spun că nu se poate (reduce CAS, n.red)", a spus preşedintele, întrebat în legătură cu declaraţia lui Jeffrey Franks referitoare la imposibilitatea reducerii CAS.

Întrebat în legătură cu faptul că premierul a anunţat de mai multe ori scăderea CAS , şeful statului a spus: "Bun, Guvernul poate avea abordări politice. Eu, în ceea ce priveşte stabilizarea macroeconomică a României, consolidarea ei şi crearea premiselor de reluare a creşterii nu am niciun fel de abordare politică, ci tehnică. Am învăţat să nu mai cred în politicieni. Vă şochează că vă spun asta? Pentru că, ţineţi cont că premierul vorbeşte exprimând poziţia nu numai a lui, ci a unei coaliţii. Coaliţia trebuie să ştie că, cel puţin din punctul de vedere al preşedintelui, este o eroare.

Totodată, şeful statului a spus că CAS nu poate scădea atât timp cât munca la negru este la un nivel ridicat în economie.

FMI şi Guvernul au convenit că trebuie analizate mai multe date fiscale înainte de o decizie privind scăderea contribuţiilor sociale, a declarat luni şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, care a adăugat că de performanţa fiscală depinde şi creşterea salarială în sectorul bugetar în 2012.

"Am agreat cu Guvernul că este nevoie să vedem mai multe date privind situaţia fiscală, care să demonstreze că este loc pentru reduceri ale contribuţiilor sociale. Cheia este să te asiguri că ai suficienţi bani atât pentru 2011, cât şi pentru 2012, ca să poţi reduce contribuţiile sociale sau să iei altfel de măsuri", a spus Franks într-o conferinţă de presă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Vom face o analiză în cazul reducerii contribuţiilor sociale după primele şase luni.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Vom face o analiză în cazul reducerii contribuţiilor sociale după primele şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei