Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventuri periculoase

Minore fugite de acasă, cazate de proxenet şi obligate să-şi plătească chiria prin sex

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 42 de ani din cartierul Burdujeni acuzat că livra prostituate, o parte dintre ele minore, în hoteluri şi moteluri de pe raza municipiului Suceava şi a unor localităţi limitrofe, a fost arestat preventiv ieri după-amiază.

La cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, Dorel Silviu Bîrgăuan a fost închis într-o celulă de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzat de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Bîrgăuan a ajuns după gratii şi pentru că ar fi vândut o tânără unui proxenet italian, contra sumei de 2.500 de euro, victima susţinând că a aflat de la „cumpărătorul” ei că nu va câştiga bani ca ospătăriţă într-un club, aşa cum i se spusese la Suceava, ci ca prostituată în Peninsulă.

 

Sex pe 100-200 de lei ora, într-un motel de lângă gară ori în hoteluri cu ştaif din oraş

Potrivit procurorilor DIICOT, Dorel Silviu Bîrgăuan, individ cu antecedente penale, racola minore provenind din familii dezorganizate, sărace, fără pregătire şcolară, pe care le determina să se prostitueze pentru el.

Mai întâi, explică anchetatorii, le dădea impresia victimelor că este prietenul lor, le primea în locuinţa sa şi le oferea diferite sume de bani pentru a-şi cumpăra mâncare, cafea, ţigări şi haine.

Le propunea tinerelor racolate să se prostitueze pentru el, iar cele care refuzau erau ameninţate, bătute, ţinute în teroare.

O altă formă de a-şi şantaja victimele era aceea de a le ameninţa că le dă pe mâna poliţiei pentru fapte imaginare, gen furt, ori că le spune familiilor ori apropiaţilor lor că s-au prostituat.

Oamenii legii susţin că Dorel Silviu Bîrgăuan se ocupa cu proxenetismul încă din anul 2005, însă faptele pentru care a fost dus, ieri după-amiază, în faţa judecătorilor, cu cătuşe la mâini, s-au petrecut în intervalul 2007-2011.

Anchetatorii au audiat până în prezent cinci dintre victime, iar două dintre acestea sunt minore. Acestea din urmă au declarat că erau obligate de către Bîrgăuan să întreţină relaţii sexuale cu doi până la cinci bărbaţi pe zi/noapte şi că acesta obţinea între 100 şi 200 de lei pe oră.

Fetele erau transportate personal de Bîrgăuan la clienţi cu mai mulţi amici de-ai săi, şoferi de taxi.

Majoritatea partidelor de sex au avut loc la un motel din zona Gării Burdujeni, într-o pensiune de la intrarea în Plopeni, ori în hoteluri cu ştaif din Suceava, de trei ori chiar patru stele.

 

„Ne-a spus că nu avem voie să ieşim din garsoniera lui şi că în schimbul chiriei va trebui să practicăm prostituţia”

În vara anului 2007, Dorel Silviu Bîrgăuan, alias „Doru”, susţin anchetatorii, a racolat două minore din judeţul Iaşi, una de 15, cealaltă de 16 ani, care fugiseră de acasă.

Temându-se să nu fie pedepsite de părinţi, minorele au ajuns tocmai la Suceava, unde au dormit o noapte la fostul prieten al uneia dintre fete. Prin intermediul unor verişori de-ai tânărului respectiv, au ajuns în cartierul Burdujeni.

Intrând în anturaje dubioase, cele două adolescente l-au cunoscut pe Dorel Silviu Bîrgăuan, care s-a oferit să le primească în garsoniera sa pentru câteva zile.

Coşmarul fetelor a început din a doua zi petrecută în garsoniera lui Bîrgăuan, mărturiseşte adolescenta în vârstă de 15 ani: „A venit din oraş şi mi-a spus atât mie, cât şi celeilalte fete că nu mai avem voie să ieşim din garsoniera lui şi că în schimbul chiriei va trebui să practicăm prostituţia, respectiv să întreţinem relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi pe care îi căuta pe raza municipiului Suceava. Atât eu, cât şi Marta (n.r.-adolescenta de 16 ani) am început să plângem şi să-i spunem că noi nu facem aşa ceva. (...) Ne-a controlat prin poşete, ne-a luat cărţile de identitate şi telefoanele mobile, din care a scos cartelele SIM”.

Minora povesteşte că „Doru” le-a spus că dacă nu vor să se prostitueze le va obliga, ameninţându-le cu bătaia sau chiar cu moartea.

„În aceeaşi seară, a plecat din locuinţă şi ne-a încuiat în garsonieră. S-a întors după aproximativ trei-patru ore şi ne-a spus că trebuie să mergem cu el în oraş. Am mers cu un taxi la o pensiune de la intrarea în Plopeni, unde îl aşteptau doi bărbaţi, după care acesta ne-a spus că trebuie să întreţinem relaţii sexuale”, a mai povestit la audieri una dintre victime.

Cele două minore le-au spus anchetatorilor că au fost obligate să se prostitueze timp de trei luni, până au reuşit să fugă din garsoniera suceveanului. Au avut la un moment dat o tentativă de a fugi, însă au fost prinse de Bîrgăuan şi luate la bătaie.

„A început să ţipe şi să ne reproşeze faptul că am fugit de la domiciliul său, după care imediat s-a apropiat de mine şi m-a lovit o singură dată cu piciorul în zona feţei. În timp ce ne ameninţa, a continuat să mă lovească de mai multe ori cu pumnii în zona spatelui”, a mai susţinut una dintre prostituatele minore în declaraţia sa.

 

A refuzat un salariu de 2.000 de euro

Dorel Silviu Bîrgăuan este acuzat şi că a vândut o tânără unui proxenet italian, D. P. Tranzacţia a avut loc în noaptea de 30 septembrie/1 octombrie 2010, victima, o fată din zona Gura Humorului, fiind dusă de Bîrgăuan cu un taxi până la Turnu Severin, în parcarea unui restaurant. Preţul: 2.500 de euro, iar victima urma să fie transportată în Italia, pentru a se prostitua.

„Tânăra care-l însoţea pe italian, până să vină acesta în maşina în care mă urcasem, m-a întrebat dacă ştiu unde urmează să lucrez în Italia şi, de asemenea, m-a întrebat ce mi-a spus <Doru> că urmează să fac în Italia. I-am răspuns că mi-a spus că voi lucra ca ospătar într-un bar, moment în care aceasta a început să râdă, spunându-mi că <Doru> m-a minţit şi că de fapt trebuie să lucrez ca prostituată pentru cetăţeanul italian. Tânăra respectivă mi-a spus că numitul P. D. are un site pe internet în Italia, unde are postate mai multe fotografii cu fete care lucrează ca prostituate pentru el, iar în momentul în care un client îl sună şi îi solicită o anumită fată pentru întreţinerea de relaţii sexuale, acesta se deplasează cu fata indicată la diferite hoteluri, unde încasează în avans de la respectivul client suma de bani pentru serviciul sexual, care urmează a fi prestat de către fată. Aceasta mi-a mai spus că fetele care lucrează ca prostituate pentru P. D. câştigă în medie 2.000 de euro pe lună, dar dacă mă voi ţine de <treabă>, voi putea câştiga chiar mai mult”, scrie negru pe alb în declaraţia dată de victimă în faţa anchetatorilor.

Victima a refuzat oferta italianului, ameninţându-l pe acesta că dacă nu o lasă să plece îl va denunţa la poliţie. Între timp, Dorel Silviu Bîrgăuan plecase din parcarea respectivă, italianul sunându-l în zadar pentru a-şi recupera banii.

 

„<Doru> a devenit nervos şi mi-a cerut pe un ton ridicat să fac ce spune el”

O altă prostituată care susţine că l-a avut drept proxenet pe Bîrgăuan a fost identificată şi audiată de procurorii DIICOT. În vârstă de 31 de ani, tânăra a povestit că l-a întâlnit pe „Doru” în cursul anului trecut, într-un bar din zona Gării Burdujeni. Prostituata susţine că ştia cu ce se ocupă Bîrgăuan şi, ulterior, la propunerea acestuia, a acceptat ca el să îi devină proxenet, cu condiţia să împartă câştigurile în doi.

Tânăra povesteşte că a primit de la „Doru” în jur de 20 de clienţi, primind în schimbul serviciilor sexuale oferite sume cuprinse între 50 şi 100 de lei.

„Afacerile” dintre cei doi au durat până la sfârşitul anului trecut, când prostituata a fost dusă de proxenetul ei, cu un taxi, la o pensiune de la intrarea în Plopeni.

„Erau trei bărbaţi necunoscuţi, iar el (n.r. - Bîrgăuan) mi-a cerut să merg în cameră şi să întreţin relaţii sexuale. În momentul în care am mers în cameră, cei trei bărbaţi necunoscuţi mi-au spus că i-au plătit lui <Doru> suma de 500 de lei şi că trebuie să întreţin cu ei relaţii sexuale anale. Iniţial am refuzat să întreţin relaţii sexuale anale cu cei trei bărbaţi necunoscuţi, însă <Doru> a devenit nervos şi mi-a cerut pe un ton ridicat să fac ce spune el, iar într-un final am acceptat şi timp de două ore am întreţinut pe rând cu cei trei bărbaţi relaţii sexuale normale, orale şi anale”.

Prostituata îşi aminteşte că a primit de la proxenetul ei 100 de lei, iar după acea experienţă a încercat să-l evite pe cât posibil, mărturisind că îi este frică de acesta.

 

 Varianta acuzatului 

În faţa anchetatorilor, Bîrgăuan nu a negat că le cunoaşte pe o parte dintre tinerele care îl acuză că le-a pus să facă sex pe bani, mărturisind că tot ce a făcut a fost să le ofere cazare pentru câteva zile, fără a le cere nimic în schimb.

În privinţa acuzaţiilor că ar fi vândut o fată proxenetului italian, suspectul susţine că doar le-a făcut cunoştinţă, întrucât cetăţeanul străin îşi dorea o prietenă româncă. 

Varianta sa nu a avut trecere la judecătorii Tribunalului Suceava, Dorel Silviu Bîrgăuan fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minore fugite de acasă, cazate de proxenet şi obligate să-şi plătească chiria prin sex.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Minore fugite de acasă, cazate de proxenet şi obligate să-şi plătească chiria prin sex5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La parnaie trimis de
(13 mai 2011, 11:25:02
bine ca lau arestat si pe nea asta vai de pla lui de cioban coclit acum o sa si ia el anal oral....hahaaaahhaha bun asa
2.   Comentariu trimis de
(13 mai 2011, 20:06:31
Cu asa un "portofoliu " : trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism sper sa putrezesti in puscarie ...si poate ca acolo o sa devi tu "marfa "iar alti puscariasi or face pe clientii dornici de " fantezii"- S-a intors roata -doar esti expert in astfel de afaceri , BOULE !
3.   In sfarsit trimis de
(14 mai 2011, 13:17:28
big grin Tata lor din Puscarie va avea grija si de tine. Succes

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei