Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Berea cehească nu e băutură, ci poezie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Minunat oraş este Praga, minunat popor este poporul ceh: harnic, ordonat şi curajos, inclusiv pe vremurile comunismului, când s-a contrat cu sovieticii, dacă e să facem un mic efort de memorie.

 Îmi place să vorbesc despre dragostea pe care o port, de când mă ştiu, poporului ceh. Minunatul popor ceh - prin trei produse de larg consum, exportate în lumea largă şi ajunse fericit şi la mine - mi-a făcut viaţa mai uşoară şi mai frumoasă, atât pe timp de intemperii comuniste, cât şi pe vreme capitalistă, punctată cu fenomene economice agitate.

Cele trei produse de consum mondial nu-s foarte greu de ghicit: unul este automobilul „Škoda” (atenţie, se pronunţă Şcoda!), al doilea este berea „Pilsner Urquell” (am aflat că Urquell este numele izvorului din care se prepară), iar al treilea este soldatul Švejk (Şveic), blândul şi bunul soldat Švejk, eroul scriitorului praghez Jaroslav Hašek...

Am mai vorbit despre Švejk şi despre râsul lui larg şi iubitor, care poate înconjura Pământul pe la Ecuator... Am mai vorbit despre cât de mult m-a ajutat Švejk - ghiocelul obez, cu petale-urechi clăpăuge - să supravieţuiesc în comunism, cu înţelepciunea sa de om care citeşte toate răspunsurile lumii în unda halbei cu bere!

De câte ori n-am adaptat întrebarea sa, când am avut şi eu parte de câte unul care îmi făcea viaţa amară: „Ce este căpitanul Wenzel, faţă de măreţia naturii? Un zero.” – filozofa Švejk.

Ce era Nicolae Ceauşescu, faţă de măreţia naturii? Un zero. Ce sunt urmaşii lui de azi, Iliescu - Constantinescu - Băsescu? O salbă de zerouri.

Acum o lună şi ceva, a trebuit să ţin un spici undeva, şi-am zis în linii mari cele de mai sus. La urmă, o domnişoară m-a întrebat cine e soldatul ăla pe care l-am pomenit, cumva vreun coleg de-al meu de armată?

- Da, domnişoară, am răspuns eu. Un coleg care mi-a fost apropiat ca un frate.

- Mi-am dat seama, a zis triumfătoare domnişoara, care era nu numai foarte cultivată, ci şi foarte frumoasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berea cehească nu e băutură, ci poezie.
 Vizualizări articol: 946 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Berea cehească nu e băutură, ci poezie3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BEREA CEHEASCA NU E BAUTURA, CI E POEZIE trimis de
(13 mai 2011, 14:49:04
Mi-a placut articolul dar...este un dar. Sunteti cumva misogin? Ce aveti cu femeile frumoase? Si dvs. sunteti frumos ! NU tot ce-i frumos este si gaunos..si nu toate femeile frumoase sunt si proaste! Sunt oameni si oameni ! Acum tinerii citesc putin. De unde sa stie de soldatul Svejk ? Ce parere aveti? Sa mai comentam putin articolul. Nu toti conducatorii sunt un zero. Sa fim obiectivi . Sunt si oameni politici de valoare. Nu se poate padure fara uscaciuni. Sunt si ziaristi de un nivel underground.. Ce, mie daca nu-mi place berea, indiferent de care, nu-mi place poezia ? Poeziile sunt hrana sufletului meu. Sa fim mai indulgenti in viata, mai iertatori si iubitori. Iertarea si iubirea sunt sensul vietii...FITI UN OM BUN, mai putin exigent, mai ales cu femeile frumoase...
2.   PENTRU TINE, CATALIN trimis de
(14 mai 2011, 10:31:25
Iti citesc cu interes articolele. Uneori iti dau dreptate, alteori nu. Din pacate, singurul lucru ireparabil este moartea. imi pare rau ca trebuie sa-ti spun eu asta. A murit fostul tau coleg de liceu, Silviu Ciubotaru. Dumnezeu sa-l ierte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei