Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Noi, nu!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aceste rânduri nu atentează la glanda lacrimară. Misterul existenţei vieţii după moarte se dovedeşte un moft când realizăm că există viaţă înainte de moarte. Tragic este când realizăm asta pe propria piele. Ne dăm de ceasul morţii (ce potrivită expresie!) când pierde echipa favorită sau când pierdem un pariu în ultima secundă. Iar undeva, pe un pat de spital, un băiat se trezeşte prizonier al propriului trup în urma unui fapt banal care i se poate întâmpla oricăruia dintre noi care mai ieşim la un fotbal în curtea şcolii, pe sintetic sau oriunde se poate bate o minge. O încercare de deposedare scăpată de sub control, o alunecare urmată de dezechilibrarea adversarului care cade peste tine. De cele mai multe ori îţi întinde mâna şi te ajută să te ridici. Uneori te înjură pentru că ai scăpat caii. Ne enervăm şi răspundem la fel, dar nici nu ne trece prin cap ce bine e că am scăpat numai cu atât. Fiindcă alteori ne mai rupem o mână, un tendon. Pentru Mihai Neşu înlănţuirea detaliilor au făcut o vertebră să cedeze. Iar acum speră la o viaţă ca a noastră, a celor care o trăiesc ca şi cum li se cuvine.

Pe terenurile de sport au mai căzut oameni tineri din picioare, ca frunzele, toamna. În urma unui incident fizic îmi amintesc doar de un tânăr portar de la Craiova, tot în timpul unui antrenament, în timpul pregătirii de iarnă. Mai de curând, un rugbist îşi odihneşte tinereţile într-un scaun cu rotile. Iar şi mai de curând, un ciclist şi-a încheiat orice socoteală cu viaţa asta. Toţi aceştia, ca şi Neşu, revoltător de tineri. Acum sperăm, alături de el, să se termine cu bine. Poate ne-am înmuiat puţin, dar mâine vom fi la fel de impetuoşi. Nouă nu ni se poate întâmpla. Ce viaţă ar mai fi aia dacă am fi conştienţi că tot timpul moartea e mai aproape decât bătrâneţea?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi, nu!.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Noi, nu!5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei