Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: În zece zile s-au încheiat 157.306 contracte noi de muncă, 70% sunt pe perioadă nedeterminată

Vineri, 13 Mai 2011 (14:36:01)

 Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Ministerul Muncii, că în primele zece zile de la intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii şi a demarării acţiunilor de control au fost încheiate 157.306 contracte noi de muncă, iar 70 la sută dintre acestea sunt pe perioadă nedeterminată.

Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a precizat că cifrele pe care le-a prezentat sunt din perioada 2 - 12 mai.

Emil Boc a mai spus că raportul între contractele pe perioadă nedeterminată şi cele pe perioadă determinată este de 70 la sută la 30 la sută.

"Acest raport dovedeşte că în România contractele pe perioadă nedeterminată rămân regula", a adăugat premierul.

Inspecţia Muncii anunţa, marţi, că 117.587 de noi contracte de muncă au fost înregistrate, la nivel naţional, în perioada 2 - 9 mai, iar valoarea amenzilor pentru munca la negru depăşeşte 3,7 milioane de lei.

"Intensificarea controalelor şi colaborarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Jandarmeria Română şi Garda Financiară au dus la următoarele rezultate: 3.065 de controale efectuate pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, 586 de persoane depistate că munceau fără forme legale de angajare, 305 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru utilizarea forţei de muncă fără forme legale de angajare, 5.498.600 de lei total amenzi aplicate, din care 3.742.500 de lei amenzi pentru muncă fără forme legale", preciza Inspecţia Muncii într-un comunicat de presă.

Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, declara, luni, că scopul noii legislaţii, de a crea noi locuri de muncă, a fost atins, iar acest lucru nu poate fi făcut în lipsa unor "controale încrucişate şi complexe".

"Aceste controale vor continua în toată luna mai, dar şi în iunie. Doar prin verificarea riguroasă putem să ne asigurăm că legea se respectă. Această bătălie cu munca la negru şi cu evaziunea fiscală va fi continuată în fiecare zi. Am dispus să se continue această activitate", premiza Emil Boc.

Premierul le-a transmis angajatorilor că, odată cu intrarea în vigoare a noii legislaţii a muncii, nu mai merită să folosească munca la negru.

"Mai sănătos este să-i faci carte de muncă şi să dormi liniştit. Este mai mare amenda decât dacă îi faci carte de muncă", a mai spus Boc.

Pe de altă parte, premierul a precizat că scopul noului Cod al Muncii nu este să trimită angajatorii la închisoare, dar că aceştia trebuie să ştie că dacă merg până la extreme pot ajunge şi acolo.

Emil Boc a mai spus că încă nu au fost centralizate cazurile penale, dar că o situaţie de acest gen va fi gata la sfârşitul săptămânii viitoare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: În zece zile s-au încheiat 157.306 contracte noi de muncă, 70% sunt pe perioadă nedeterminată.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: În zece zile s-au încheiat 157.306 contracte noi de muncă, 70% sunt pe perioadă nedeterminată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce zic gurile rele ? trimis de
(14 mai 2011, 08:21:48
Gurile rele ..vocea targului ...gura satului ..vorba pacatosului etc zic :in fiecare an primavara se incheie contracte noi de muncă fiindca se deschide sezonul in constructii( locuinte, drumuri ,spatii industriale), incepe munca in ferme agricole culturi si cresteri animale, se deschid unele unitati gen terase , retaurante, cabane si e nevoie de personal .Deci din nr mare de contracte incheiate o parte sunt cele car e se repeta in fiecare an - nu e o noutate ...si un mare succes - cum se vrea - a se crede !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei