Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Delegaţii PDL din judeţele Moldovei votează cum doresc,aproape toţi liderii îl sprijină pe Boc

Vineri, 13 Mai 2011 (15:52:30)

Majoritatea delegaţilor din Moldova la Convenţia Naţională a PDL vor vota cum le dictează conştiinţa, nefiind stabilit un vot imperativ, dar liderii filialelor spun că susţin moţiunea lui Emil Boc, excepţie făcând liderul PDL Iaşi, senatorul Mihaela Popa, care susţine moţiunea lui Vasile Blaga.

PDL Galaţi susţine toate cele trei moţiuni ale candidaţilor la şefia partidului, însă majoritatea delegaţilor care vor participa la congresul din 14 mai optează pentru Emil Boc, a declarat Mircea Toader, lider al filialei gălăţene a formaţiunii democrat-liberale.

"Delegaţii noştri au propriile opinii şi pot susţine orice candidat. Se pare însă că mai mulţi sunt cei care îşi vor acorda votul pentru alegerea lui Emil Boc în funcţia de preşedinte. Nu pot spune care este numărul acestora, este doar o estimare", a spus preşedintele PDL Galaţi, care este şi lider al grupului parlamentar al partidului din Camera Deputaţilor.

Şi organizaţia PDL Vrancea îl susţine tot pe Emil Boc la alegerile pentru şefia partidului.

"În urma discuţiilor şi a dezbaterilor din interiorul organizaţiei am hotărât ca la funcţia de preşedinte să îl votăm pe actualul preşedinte Emil Boc. În ceea ce priveşte alegerea prim-vicepreşedintelui şi a vicepreşedinţilor fiecare delegat va vota aşa cum doreşte", a declarat preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu.

În judeţul Vaslui, opţiunile celor 24 de delegaţi care vor participa la congresul PDL din 14 mai sunt împărţite în ceea ce priveşte viitorul preşedinte al partidului, susţine conducerea organizaţiei judeţene a formaţiunii democrat-liberale, lăsând la latitudinea fiecărui delegat să-şi exprime liber votul.

"Avem recomandarea de la nivelul partidului să nu vorbim în numele întregii organizaţii. Nu ar fi fair-play şi nu văd care ar mai fi rostul alegerilor. Însă, personal, vă spun că-l susţin pe Emil Boc, aşa cum am afirmat-o încă de la început, chiar înainte de declanşarea campaniilor în ţară a candidaţilor la preşedinţia partidului", a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian.

Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a partidului, deputatul Viorel Cărare, susţine că sunt cu siguranţă delegaţi din Vaslui care vor vota şi cu Vasile Blaga.

"Pot să vă spun cu siguranţă că voturile Vasluiului vor fi împărţite. Nu pot să specific câţi şi cum vor vota, dar cu siguranţă sunt câţiva care vor vota cu Vasile Blaga, fiind vorba în special de membri din aripa veche a fostului PD. Eu, personal, îl susţin pe Emil Boc numai datorită proiectului cu preşedintele Traian Băsescu. Atâta vreme cât va fi o echipă pe care o susţine preşedintele, nu vor fi probleme. Însă, dacă ar ieşi Blaga preşedinte, atunci partidul s-ar duce sub zece la sută în opţiunile electoratului", a afirmat deputatul Viorel Cărare.

Delegaţia care va reprezenta judeţul Vaslui la congresul din 14 mai este formată din 26 de persoane: 13 primari democrat-liberali, patru parlamentari, preşedinţii organizaţiilor de tineret, femei, pensionari şi a oamenilor de afaceri, precum şi o parte din conducerea organizaţiei judeţene a partidului.

Şi cei 35 de delegaţi ai PDL Iaşi care vor merge la Convenţia Naţională a partidului vor vota "aşa cum cred mai bine", fără să existe un mandat clar din partea organizaţiei, susţine liderul filialei ieşene, senatorul Mihaela Popa, care a adăugat că există o dorinţă de schimbare în special în rândul celor aleşi uninominal.

"Fiecare va vota aşa cum crede că e mai bine, atât la şefia partidului, cât şi la prim-vicepreşedinţi. Oricum, există o dorinţă mai mare de schimbare în partid din partea celor aleşi uninominal, în special a primarilor. În organizaţiile din ţară, acolo unde liderul a anunţat că îl susţine pe Emil Boc, sunt oameni din filială care spun că merg cu Blaga", a afirmat Mihaela Popa, susţinătoare a moţiunii lui Vasile Blaga.

Din cei 35 de delegaţi ai PDL Iaşi, 12 sunt desemnaţi de drept, fiind parlamentari sau şefi de organizaţii la tineret, femei sau oameni de afaceri, în timp ce restul de 23 de delegaţi sunt stabiliţi de şefii colegiilor din judeţ.

La congresul PDL vor fi prezenţi 12 primari ai partidului din judeţul Iaşi.

Din cei şapte parlamentari ieşeni ai PDL, şase şi-au anunţat sprijinul pentru Emil Boc.

Secretarul general al PDL Iaşi Gabriel Grigore a afirmat că sprijină moţiunea lui Theodor Paleologu, fiind şeful de campanie al acestuia pentru regiunea nord-est.

La Convenţia Naţională a PDL vor participa 47 de delegaţi din partea organizaţiei judeţene PDL Suceava.

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat că din cei 47 de delegaţi un număr de 16 sunt membri de drept, iar restul sunt delegaţi din cele zece colegii electorale din judeţ, astfel încât toate zonele să fie reprezentate.

"Nu s-a stabilit un vot imperativ pentru delegaţi, aceştia urmând să voteze după cum cred ei de cuviinţă", a spus Bălan.

Liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, candidează pentru funcţia de prim vicepreşedinte al formaţiunii şi susţine moţiunea lui Emil Boc, în timp ce prim- vicepreşedintele organizaţiei, senatorul Orest Onofrei, susţine moţiunea lui Vasile Blaga.

Organizaţia PDL Botoşani va avea la Convenţia Naţională un număr de 26 de delegaţi care vor vota cum doresc, dar liderii organizaţiei îl susţin pe Emil Boc.

Senatorul Dan Humelnicu, secretar executiv al PDL Botoşani, a declarat că cei 26 de delegaţi ai organizaţiei vor vota cum doresc.

"Delegaţii vor vota fiecare după propria lor alegere. Eu, alături de preşedintele Cătălin Flutur, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, îl vom susţine pe Emil Boc", a spus Humelnicu.

Potrivit articolului 73, punctul (4) din Statutul PDL, (4) Colegiul Director Judeţean nu poate da mandat imperativ delegaţilor la Convenţia Naţională pentru a vota sau nu o anumită moţiune.

Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 14 mai, când se vor alege preşedintele partidului şi preşedinţii Comisiilor de integritate şi de revizie, iar în 15 mai va avea loc Consiliul Naţional de Coordonare al partidului, când vor fi aleşi prim-vicepreşedinţii, secretarul general, vicepreşedinţii partidului.

La Convenţia Naţională vor participa 1.409 delegaţi cu drept de vot. Pentru funcţia de preşedinte al PDL candidează Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţii PDL din judeţele Moldovei votează cum doresc,aproape toţi liderii îl sprijină pe Boc.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegaţii PDL din judeţele Moldovei votează cum doresc,aproape toţi liderii îl sprijină pe Boc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei