Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mai 2011 - Anul XVI, nr. 111 (4709)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu: Aş fi bucuros ca România să fi ieşit din criză, dar economia este blocată

Vineri, 13 Mai 2011 (14:46:13)

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, referindu-se la datele anunţate de INS, că ar fi bucuros ca România să fi ieşit din criză, el apreciind însă că, din păcate, economia este încă blocată.

Fenechiu a precizat că aceia care au studii economice şi cunoştinţe de macroeconomie ştiu că se poate spune că o ţară a ieşit din recesiune în condiţiile în care înregistrează creştere economică timp de două trimestre consecutiv.

Vicepreşedintele liberal a precizat că acest lucru este bun din punct de vedere statistic, însă în realitate variabilele macroeconomice care definesc ieşirea din recesiune sunt mai multe.

El a precizat că o ţară poate înregistra creştere economică, dar poate reintra din nou în colaps dacă se află în situaţia de a rambursa credite pe care le-a luat şi care stau de fapt la baza creşterii economice înregistrate.

Fenechiu s-a declarat convins că situaţia economiei româneşti este mai rea decât aşteptările faţă de aceasta. "Cu excepţia câtorva firme de construcţii care, fie pe baze clientelare, fie pe baze de competiţie, reuşesc să supravieţuiască, totul este blocat în România. Uitaţi-vă câte firme dau faliment, câte active scot la vânzare băncile, discutaţi cu oamenii în piaţă, pentru că aici e economia reală", a spus Fenechiu.

Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel că România a ieşit tehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivit primelor estimări anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat încă de sâmbătă că datele provizorii "îndreptăţesc" o creştere economică în intervalul 0,4-0,6%, faţă de trimestrul anterior. El a precizat atunci că acest lucru înseamnă "ieşirea din recesiune, nu din criză". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu: Aş fi bucuros ca România să fi ieşit din criză, dar economia este blocată.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu: Aş fi bucuros ca România să fi ieşit din criză, dar economia este blocată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei