Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unii parlamentari cred că România ar trebui să găzduiască refugiaţi din Nordul Africii

Joi, 14 Aprilie 2011 (15:57:46)

Unii dintre parlamentarii din comisiile pentru drepturile omului consideră că România ar trebui să găzduiască refugiaţi din ţările nord-africane, în timp ce alţii nu şi-au format un punct de vedere, spunând că trebuie să mai studieze problema.

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a telefonat premierului italian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitatea României de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul Guvernului italian.

Contactat de MEDIAFAX, senatorul PNL Puiu Haşotti, membru în Comisia pentru drepturile omului din Senat, a spus că trebuie să mai reflecteze asupra acestei chestiuni.

"Problema imigranţilor este o problemă care ţine de Uniunea Europeană, de drepturile omului şi de alte chestiuni. Deci, trebuie să studiez îndeaproape chestiunea asta. (...) Trebuie să reflectez asupra acestei chestiuni, nu vă pot da un răspuns pe loc", a declarat Haşotti.

La rândul său, senatorul PDL Marius Necula a afirmat că, din punct de vedere umanitar, cifra lansată de şeful statului "este una decentă".

"Am înţeles că este vorba despre 200. Dacă această acţiune umanitară se ridică la 200, e OK, adică e un număr care poate fi asimilat şi din punct de vedere al bugetului, financiar, şi cultural, dar şi social. Probabil că dacă ar fi mai mulţi, într-adevăr ne-ar crea o mare problemă. Este adevărat că Franţa şi Germania se confruntă cu un val consistent de imigrări şi, din punct de vedere politic, a avea o permisivitate foarte mare s-ar putea să coste partidele aflate la guvernare", a declarat Necula, pentru MEDIAFAX.

Senatorul liberal Emilian Frâncu a refuzat să ofere un răspuns, motivând că "nu poate vorbi din Panama", unde se afla joi, despre situaţia imigranţilor tunisieni.

"Nu ştiu, chiar nu mi-am format o părere despre treaba asta, dar România în momentul de faţă nu e în stare să aibă grijă de cetăţenii ei şi i-a adus în stadiu de sărăcie. Nu ştiu în ce măsură mai putem să ne îngrijim şi de alţii", a precizat deputatul PSD Horia Grama.

La rândul său, senatorul PDL Viorel Badea, membru al Delegaţiei române la APCE, a depus la Adunarea Parlamentare a Consiliului Europei, potrivit unui comunicat de presă, o Declaraţie scrisă privind "Gestionarea solidară a crizei refugiaţilor din ţările nord-africane".

"Documentul la care au achiesat peste 20 de membri ai Adunării Parlamentare lansează un apel la solidaritate din partea instituţiilor europene, a guvernelor şi parlamentelor naţionale cu privire la gestionarea crizei generate de valul de migranţi proveniţi de ţările nord-africane. De asemenea, semnatarii declaraţiei îşi manifestă solidaritatea faţă de eforturile autorităţilor italiene de a soluţiona criza refugiaţilor de pe teritoriul său şi îşi exprimă totodată speranţa că înţelepciunea şi responsabilitatea comună vor prevala în faţa unor soluţii impuse de criza economică sau alimentate de interese electorale punctuale", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii parlamentari cred că România ar trebui să găzduiască refugiaţi din Nordul Africii.
 Vizualizări articol: 430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unii parlamentari cred că România ar trebui să găzduiască refugiaţi din Nordul Africii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei