Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: Ministerul a realizat economii de 600 mil euro din licitaţiile pentru infrastructură

Joi, 14 Aprilie 2011 (15:36:06)

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, susţine că instituţia pe care o conduce a realizat economii de 600 milioane de euro din licitaţiile pentru lucrările de infrastructură, ca urmare a noilor reguli.

"Avem o nouă abordare în ceea ce priveşte programul de autostrăzi şi modul în care se cheltuiesc banii publici şi în care sunt prioritizate lucrările", a declarat Boagiu, la un seminar organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

Economiile realizate vin din diferenţa dintre bugetul maxim acordat pentru un proiect şi suma cu care lucrarea a fost câştigată la licitaţie.

"Vestea bună este că bugetul care a fost alocat era de 1,7 miliarde euro, dar cu regulile noi pe care le-am impus, azi discutăm de o economie făcută pe acest buget de 600 milioane de euro", a explicat ministrul.

Ea a spus că fondurile vor fi folosite pentru finanţarea unor tronsoane de autostrăzi care nu aveau buget.

Din cei 600 milioane de euro economisiţi, ministerul va aloca 200 milioane euro programului de centuri ocolitoare, restul sumei fiind direcţionat către tronsonul de autostradă Lugoj-Dumbrava.

Boagiu a mai spus că CNADNR a aplicat constructorilor penalităţi de 40 milioane euro din septembrie 2010 până în prezent.

Întrebată care sunt companiile care au primit penalităţi, Boagiu a evitat să răspundă şi a transmis presei că va trimite o listă cu firmele respective.

Boagiu a reamintit că în acest an vor fi finalizate lucrările de infrastructură feroviară pe rutele Câmpina-Predeal şi Bucureşti-Constanţa, partea a coridorului IV pan-european.

Totodată, potrivit lui Boagiu, până în 2016 va fi finalizat coridorul IV pe partea rutieră, mai puţin tronsonul Sibiu-Piteşti, care are nevoie de o finanţare de trei miliarde de euro şi a cărei sursă nu a fost încă identificată.

Ministrul a adăugat că noile reguli vor împiedica firmele de construcţii să solicite "claim-uri" (solicitări - n.r.) de suplimentare cu până la 50% a valorii contractului.

"Avertizăm public companiile că nu vom mai continua astfel de practici. Săptămâna trecută am avut prima reacţie (rezilierea contractului cu firma franceză Colas care trebuia să construiască autostrada Cernavoda-Medgidia - n.r.). Ne dorim un parteneriat cu investitorii şi constructorii şi tot ce am cerut este ca banii să fie folosiţi corect şi lucrările să fie terminate la timp, aşa încât să nu mai avem, şi nu vom avea noilor corecţii la contracte, suplimentări la bugetul proiectului care mergeau şi până la 50% din valoare", a spus Boagiu.

Potrivit ministrului, priorităţile Ministerului Transporturilor sunt investiţiile în coridoarele europene de transport şi infrastructura din zonele unde sunt investiţii străine cu exporturi considerabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: Ministerul a realizat economii de 600 mil euro din licitaţiile pentru infrastructură.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: Ministerul a realizat economii de 600 mil euro din licitaţiile pentru infrastructură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei