Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru rezervarea de locuri de parcare fără autorizaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care, obişnuiţi să parcheze într-un loc anume, sau care vor să ştie sigur că au unde parca maşina când ajung acasă sau la serviciu, riscă amenzi usturătoare dacă se apucă să blocheze accesul altor autovehicule pe respectivele locuri de parcare, dacă acestea nu sunt rezervate legal.

În numeroase zone din Suceava proprietarii de autoturisme care ţin să aibă un anume loc de parcare doar pentru ei pun acolo tăbliţe cu mesajul “Rezervat”, sau cu numărul maşinii lor, blochează accesul altora cu lădiţe sau alte obiecte, sau chiar pun lanţ sau barieră în calea celor care ar îndrăzni să parcheze pe locul lor.

Cei care au apelat la astfel de metode pentru a-şi rezerva locul de parcare, chiar dacă nu plătesc un leu pentru a-şi rezerva respectiva porţiune din domeniul public, riscă să plătească pentru asta mai mult decât face.

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local care va fi supus astăzi spre aprobare aleşilor locali împuterniceşte nou-înfiinţata Poliţie Locală să dea amenzi usturătoare, într-o mulţime de domenii.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, pe lângă amenzile care erau cuprinse şi în vechiul regulament, noul set de “Norme privind buna convieţuire, ordinea şi liniştea publică, transportul public de călători, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului” cuprinde şi o serie de amenzi atipice, în vreme ce în alte cazuri, valoarea amenzilor a fost actualizată.

“Vom coborî milităria din pod. Nu sunt un adept al amendării populaţiei dar se pare că altă cale nu este. Prin măsuri coercitive se educă mai uşor.

Vom trece aceste amenzi prin Consiliul Local, astfel încât Poliţia Locală să poată trece la aplicarea lor”, a declarat Ion Lungu.

Decizia de a actualiza vechiul set de norme vine ca urmare a reorganizării Poliţiei Comunitare şi a transformării acesteia în Poliţie Locală.

Printre faptele care vor atrage amenzi usturătoare se numără cultivarea zarzavaturilor printre blocuri – amenzi între 100 şi 600 de lei; murdărirea sau accesul pe străzi a maşinilor pline de mizerie – între 200 şi 1.000 de lei;

neîndepărtarea pe timp de iarnă a ţurţurilor de gheaţă, la persoane fizice amenzi între 100 şi 1.000 de lei, iar la cele juridice între 250 şi 2.000 de lei.

Creşterea de animale (ex. porci, găini), altele decât cele autorizate, atrage de asemeni amenzi, cuprinse între 50 şi 500 de lei la persoane fizice şi între 500 şi 2.000 de lei la persoane juridice. Necurăţarea mizeriei făcută de animalele de companie este sancţionată cu sume cuprinse între 50 şi 250 de lei.

Rezervarea de locuri de parcare fără autorizare este pedepsită la persoane fizice cu amenzi cuprinse între 100 şi 1.000 de lei, iar la persoane juridice între 200 – 2.000 de lei.

Fapte precum fumatul sau scuipatul în mijloacele de transport în comun atrag amenzi cuprinse între 50 şi 500 de lei.

Lipirea de afişe şi anunţuri publicitare prin oraş, fără autorizaţie, este sancţionată cu amenzi cuprinse între 50 – 1.000 de lei la persoane fizice şi 150 – 1.500 de lei la persoane juridice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de până la 2.000 de lei pentru rezervarea de locuri de parcare fără autorizaţie.
 Vizualizări articol: 2776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Amenzi de până la 2.000 de lei pentru rezervarea de locuri de parcare fără autorizaţie4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 11:11:21
Dar pentru "rozatoarele" care merg cu punga de seminte in mana si scuipa cojile pe trotuare sau aleile din parcuri o sa fie amenzi ,sau "animalele" nu pot fi amendate???
1.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 11:16:29
Hehe. Mancatul si scuipatul semintelor pe strada este un element fundamental al democratiei. Si cu tot respectul,  ☭  pe ei.
Sa traiti bine, fraierilor !
2.   Un ordinar trimis de
(14 apr 2011, 11:13:28
sigur ca acestanimal va amenda cetatenii pt parcari. oamenii si-au cumparat case dar parcheaza la sute de metri distanta ca ANIMALUL DE LUNGU a desfiintat parcarile cu plata sa mai poata vinde cate ceva teren pe ici pe colo. ce jigodie imputita,
3.   Halal primar trimis de
(14 apr 2011, 11:24:08
Mineaza ca vrea sa faca ordine si incearca sa prosteasca pulimea.
Ai avut 2 mandate si nu ai facut nik si acuma zici ca dai jos militatria din pod? Mare nesimtit mai esti.
O solutie ca sa te verificam pseudo-promare.
Fa de pe site-ul primariei o adresa catre o pagina de internet unde sa afisezi amenzile date fie pentru rezervarea de parcari, ca e jale mare, fie pentru seminte, etc. Cu nume, prenume, adresa si poza. Sa vezi atunci efect! O sa fuga ca dracu' de tamaie sa nu apara pe net toti ghiorlanii sucevei. Dar poate nu ar strica sa incepi cu pozele tale cand maninci seminte tarane. Sau poate chiar inalti senatori de Suceava care urineaza la marginea drumului DN17.
3.1  RE: Halal primar trimis de
(14 apr 2011, 12:55:34
Super ideea cu "insectarul". Să-i afişeze cât mai aproape de casa lor, să-i ştie vecinii, iar copii să-i arate cu degetul!
4.   Foarte bine trimis de
(14 apr 2011, 12:40:05
Nu ma intereseaza care sunt motivele pentru care s-au introdus aceste masuri, dar ma bucur ca, in sfarsit, sucevenii vor fi obligati sa se comporte civilizat. Foarte bine de 10 ori. Sper ca Politia sa se puna cat mai curand pe treaba!
5.   Cetatenii trebuiau intrebati! trimis de
(14 apr 2011, 12:54:22
Inainte de a se demara un asemenea proiect de lege trebuiau intrebati cetatenii, s-a facut asta? NU! Cum sa nu iesi cu masina murdara din parcare pe strazi, daca parcarea nu a vazut asfalt de zeci de ani? O alta problema care tine de un municipiu ce se vrea european in anul 2011, este si cel al sarmelor de uscat rufele intinse prin toate spatiile verzi, care ne obliga sa ne uitam la chilotii vecinului sau la bichinii vecinei. Batatoarele de covoare, care polueaza atat FONIC cat si ESTETIC si imprastie PRAF intr-un oras si asa PRAFUIT, ce se intampla cu ele? Raman in continuare si sufoca spatiile verzi? Sunt spalatorii pentru covoare si s-au inventat aspiratoarele, ma intreb in Viena sau Paris tot asa se bat covoarele? Astea sunt obiceiuri comuniste, venite in oras odata cu prostimea mutata de la tara pentru a lucra in fabrici. Cand ne aliniem si noi lumii cvilizate?
5.1  RE: Cetatenii trebuiau intrebati! trimis de
(14 apr 2011, 13:07:16
Subscriu la chestia cu batatoarele pentru covoare care ar trebui "eutanasiate" pentru ca mai ales in perioada asta o gramada de locatari zelosi bat covoare din zori pana in seara de nu poti deschide geamul din cauza prafului si zgomotului(probabil nu consuma curent intre sarbatori) . Pana la urma au si covoarele drepturi !!!
6.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 17:49:43
unele legi locale dintr-e acestea cred ca sunt cele mai intelepte de cand am auzit de ion lungu dar problema este, ce se vor face cu bani stransi din amenzi? se vor pune pavele prin oras de la sy..... veresti?
7.   Salariul trimis de
(14 apr 2011, 19:15:42
mai comentatori de meserie, vad ca sunteti f suparati ca veti fi amendati daca va comportati ca animalele, eventual veti fi dusi la zoo.... mile de prestatia voastra la
cred ca nu v-a dat nechifor si sanducu baisanu banii de 7 luni si vreti sa impresionati, sa le dea lacrimile l presati voastra sa va trimita banii pe card:)))
8.   Comentariu trimis de
(15 apr 2011, 00:11:33
chiar un angajat al ziarului dvs care locuieste in blocul turn 7 de pe marasesti face legea cu parcarea din jurul blocului fara sa aiba loc rezervat de parcare. are un comportament violent cu toti cetatenii care parcheaza masininile pe "locul lui" , acesta din urma fiind public. vecinul lui si altii pun cutii de carton si plastic pe locurile de parcare publice rezervandu-le. voi face impreuna cu altii si plangere la politie. ce nenorociti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei