Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 350 de lucrători MAI, MApN, CNCAN şi STS, la exerciţiul româno-bulgar "Nautilus 2011"

Joi, 14 Aprilie 2011 (15:57:00)

Peste 350 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Comisiei Naţionale de Control a Activităţii Nucleare (CNCAN), Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au participat de luni până joi la exerciţiul româno-bulgar Nautilus 2011.

Exerciţiul a simulat producerea unui accident radiologic survenit pe barja "NAUTILUS" (aparţinând CNE Kozlodui), în timpul unui transport de combustibil uzat de la CNE Kozlodui către Federaţia Rusă, scopul principal fiind testarea aranjamentelor de notificare, coordonarea fluxului de informaţii şi a intervenţiei celor două ţări participante, se arată într-un comunicat de presă de joi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Scenariul exerciţiului a avut la bază un incident de securitate pe timpul luării în primire a transportului de către Jandarmeria Română şi producerea unui accident radiologic ca urmare a unor explozii ce generează formarea unui nor contaminat, afectând populaţia din localităţile riverane fluviului Dunărea din cele două ţări.

Exerciţiul a inclus două componente, respectiv una de securitate şi una de management al consecinţelor, pentru fiecare dintre acestea alocându-se câte o zi în teren, respectiv marţi şi miercuri.

La această simulare au participat peste 350 de lucrători ai MAI, MApN, CNCAN şi STS, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. Din partea MAI au participat angajaţi ai Direcţiei Generale Management Operaţional, jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră, piloţi ai Inspectoratului General de Aviaţie şi lucrători ai IGSU.

Exerciţiul a avut loc în zona localităţii Bechet din judeţul dolj şi zona fluvială Bechet-Oreahovo (Bulgaria).

La nivel naţional, organizatorii exerciţiului au fost IGSU şi CNCAN, iar din partea bulgară Agenţia de Reglementare în Domeniul Nuclear (BNRA).

Scopul exerciţiului a fost stabilirea unei bune înţelegeri între autorităţile celor două state, adoptarea unor protocoale comune privind managementul situaţiilor de urgenţă, promovarea schimbului de informaţii şi armonizarea recomandărilor privind acţiunile de protecţie a populaţiei şi mediului înconjurător. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 350 de lucrători MAI, MApN, CNCAN şi STS, la exerciţiul româno-bulgar "Nautilus 2011".
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 350 de lucrători MAI, MApN, CNCAN şi STS, la exerciţiul româno-bulgar "Nautilus 2011"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei