Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă un pas

Prejudicii de câteva zeci de mii de lei, stabilite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prezentarea materialelor de urmărire penală în cazul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră de la Siret nu a fost lipsită de surprize. Procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au stabilit şi prejudiciile pe care inculpaţii le-au adus prin pactizarea cu traficanţii de ţigări de contrabandă, sume cu care statul se va constitui parte civilă în procesul ce urmează să înceapă. Potrivit unor surse judiciare, în cazul fiecărui poliţist de frontieră căruia i s-a prezentat materialul de urmărire penală s-a estimat un prejudiciu cuprins între 30.000 şi 70.000 de lei. Estimarea a cuprins nu doar turele în care s-au realizat înregistrările în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, ci şi alte ture în care poliţiştii de frontieră au fost la serviciu. Pentru a recupera aceste sume de bani, procurorii DNA au instituit şi sechestre asiguratorii pe bunurile aflate în proprietatea inculpaţilor.

Materialul de urmărire penală a fost prezentat în special celor 16 agenţi ai Poliţiei de Frontieră cărora le expiră mandatele de arestare luni seară. Este vorba de „lotul” în cazul căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 15 zile şi nu cu 30 de zile, aşa cum ceruseră procurorii.

Cei 16 sunt: agent principal Radu Lucanu (43 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Vasile Adrian Bălici (29 de ani), din Vicovu de Sus, agent-şef adjunct Mihaela Elena Cosic (29 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef adjunct Sorin Sumanaru (36 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef adjunct Vasile Secrier (34 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Elena Cozminiuc (44 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Toader Ilieşi (41 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef adjunct Adrian Holcă (33 de ani), din comuna Pătrăuţi, agent principal Florin Constantin Matei (25 de ani), din municipiul Suceava, agent Andrei Ciobanu (25 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Virgil Jităriuc (42 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef principal Constantin Doru Andrişan (36 de ani), agent principal Daniel Grigoraş (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Vasile-Ovidiu Sasu (28 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef Cristian Filipoaia (37 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef Constantin Gheorghe Lavric (39 de ani), din comuna Frătăuţii Vechi.

Aceştia vor fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de prelungire a mandatelor de arestare cu încă 30 de zile, iar între timp continuă prezentarea materialelor de urmărire penală şi pentru ceilalţi inculpaţi. 

 

Numărul celor eliberaţi a crescut la opt

Între timp, numărul poliţiştilor de frontieră eliberaţi din arest preventiv a crescut la opt. La sfârşitul săptămânii trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de Daniel Loghin Timoci (37 de ani), din Siret, de eliberare sub control judiciar. În afara acestuia, celelalte şapte persoane care au ajuns acasă sunt: Ionel Marinel Gâză (40 de ani), din Plopeni, Iulian Radu (32 de ani), din Rădăuţi, Daniela Căpăţână (43 de ani), din Rădăuţi, Mihai Doru Tocilă (43 de ani), din Siret, George Bogdan Ungureanu (29 de ani), din Siret, Alina Olivia Mandiuc (27 de ani), din Siret, şi Adrian Iuga (41 de ani), din Baineţ-Muşeniţa.

La începutul lunii februarie a acestui an, la propunerea DNA au fost arestaţi 55 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi de la PTF Siret. Toţi sunt acuzaţi că, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, au constituit un grup infracţional organizat care avea ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Anchetatorii au precizat că în baza unei înţelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliţie să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general ţigări din Ucraina peste limita legală admisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prejudicii de câteva zeci de mii de lei, stabilite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret.
 Vizualizări articol: 4904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 9 voturi
Prejudicii de câteva zeci de mii de lei, stabilite pentru poliţiştii de frontieră de la Siret3.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mafia trimis de
(14 apr 2011, 14:00:20
prejudicii intre 30.000-70.000 de lei??????ma umflat rasul dragi procurori.sumele astea le cheltuiau ei in 2-3 saptamani pe baruri,distractii si alte mofturi.chiar asa legati la ochi sunteti????scoteau cate 7-8.000 pe tura de fiecare,asta inseamna ca i-ati urmarit strasnic,adica vreo 6-7 zile in total.voi a-ti zis ca i-ati urmarit cateva luni.bravo voua,coruptia merge mai departe.daca omul de serviciu i-si suna la iesirea din tura cate 2 prieteni si ii cara acasa plasele,ce sa mai vorbesc de cei mai mari care au scapat si continua trficul ilegal.omul de serviciu mrege cu tigara-n gura ca un director,in spatele celor doi care ii cara sacosele.deci daca el fura,oare de unde are,ca nu el sontroleaza masinile?dar nimeni nu vede nimic,halal justitie.
2.   Mafia trimis de
(14 apr 2011, 14:10:06
au fost prinsi acum cateva zile un om din siret si o rusoaica cu tigari.cei doi au fost prinsi in suceava,bine ca i-au prins,dar oare pe unde au intrat tigarile in tara??au venit pe calea aerului??ia intrebat cineva cand au intrat cu ele si sa verifice cine a fost in ziua respectiva de serviciu?politia ii inhata,vamesii se fac ca nu vad,procurorii le dau drumul,iar pe politisti ii disponibilizeaza,ca,chipurile nu-i politia eficienta ca i-si cere drepturile.chiorul de la COTROCENI nu are nevoie de ei,ca altfel se teme ca l-ar vedea politia beat la volan.S.P.P-UL tace ca au salarii mari si-l apara pe chior.poate om scapa odata si-o data de chior si de P.D.L-ISTII DANSATORI SI BETIVI. talmaceanu ia intinat memoria saracului de MICHAEL JACKSON se invarte omul in mormant cand vede asa o relicva dansan-d.
2.1  RE: Mafia trimis de
(14 apr 2011, 14:26:49
"i-a intrebat..", "isi cere...", "i-a intinat.." si cea mai tarelaughing " dansand" ma intreb ce ar insemna acel d ?laughing) ce parte de vorbire?rolling on the floor
3.   Mafia trimis de
(14 apr 2011, 14:14:27
ca sa nu se-ncurce cineva,OMUL DE SERVICIU nu e vamesul sau poltistul de serviciu ci e cel care MATURA,ADUNA GUNOAIE,E.T.C..adica cel pe care il invoca ANEA ca il platea din banii de pe spaga.
4.   Rusine trimis de
(14 apr 2011, 14:55:11
rusine JUSTITIEI rusine HUUUUUUUUUUUUUUUUUU. HOTILOR.ati vazut fratilor?
2-3 luni stai in arest si iti da drumul,dar ai un milion de euro.se merita.ce credeti ca le confisca? nimic o sa vedeti.ROMANIA a ajuns cea mai rea tara din EUROPA.au dreptate toate tarile ca santem o tara de gunoaie.HUUUUUUUU.JUDECATORI SI PROCURORI ce dormiti TREZITIVA.
5.   RUSINE trimis de
(14 apr 2011, 15:01:29
am citit un articol unde zice ca un tanar din JUDETUL NEAMT a fost prins cu 1240 de pachete de tigari,masina confiscata,amenda data si dosar penru contrabanda:dar DOMNII din vama SIRET ies pe liber ca nu au prejudiciu asa mare.asta din NEAMT o sa faca puscarie ca e mai mare ca a lor,HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
6.   ... trimis de
(14 apr 2011, 21:05:07
.. toata lumea cauta regina... presa si televiziunea baga in fata regina .. dar din cate stiu eu regele e cel mai mare ... eu stiu ca atunci cand regele a cazut sau e incoltit .. s-a terminat jocul ... deci prindeti voi regina ... ca regele are nebuni "portocalii", ture "independete" si multi pioni "decolorati" care ii aduc bani ...

Concentrati-va voi pe cine trebuie...
7.   Scapare trimis de
(14 apr 2011, 22:01:25
Domnii procurori au uitat sa puna la socoteala si contravalorea vazei pentru flori care s-a spart atunci cand se incerca ascunderea banilor sub covor !!
8.   Apa de ploaie trimis de
(15 apr 2011, 11:30:06
Se stia ce urmeaza co o sa fie pusi in libertate toti subalterni ?jukaria trebuie sa functioneze ,ca de altfel nusi pot termina lucrariile ,asai in ROMANIA .Daca un om de rand pateste ceva e percutat la foc-automat ,dar asa corb la corb nusi scoate ochi ?se stie ,prostimea plateste ,dar pina intr-o zi ,,,,o zi buna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei