Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas: Ministrul Cseke Atilla se ascunde în spatele uşilor, noi vom decide ce acţiuni urmează

Joi, 14 Aprilie 2011 (15:24:32)

Vicepreşedintele Federaţiei "Sanitas", Adrian Bârea, s-a declarat nemulţumit, joi, că ministrul Cseke Atilla nu a vrut să primească delegaţia sindicaliştilor care protestau şi "se ascunde în spatele uşilor închise", precizând că în perioada următoare vor decide alte proteste.

Bârea i-a sugerat lui Cseke Atilla să facă un stagiu de un an privind dialogul social şi apoi să se întoarcă la minister. "Ne-am întâlnit cu un consilier al ministrului, deoarece ministrul nu a binevoit să ne primească şi se ascunde în spatele uşilor închise. Ar fi bine să se ducă să facă un stagiu de un an pe dialog social şi să se întoarcă după, la cârma ministerului", a spus Bârea.

Cei aproximativ o sută de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Sanitas au încheiat după aproximativ o oră protestul din faţa sediului Ministerului Sănătăţii, cerând reanalizarea listei cu unităţile sanitare reprofilate şi a modalităţii de redistribuire a personalului, precum şi încheierea contractului colectiv de muncă pentru ramura sanitară.

Protestatarii mai cer asigurarea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii redistribuiţi, finanţarea unităţilor sanitare corespunzător şi cu numărul angajaţilor preluaţi din unităţile reprofilate, dar şi eliminarea limitei de 70 la sută pentru cheltuielile de personal din bugetul unităţilor sanitare în anul 2011.

Sindicaliştii fluieră, huiduie şi strigă "ruşine" şi "ieşi afară javră ordinară". Aceştia au pancarte pe care scrie, în română şi în maghiară, "Închideţi spitalele, deschideţi cimitirele", "Cseke, nu uita, Sănătatea nu-i a ta".

Din 1 aprilie, 67 de spitale au fost închise, Ministerul Sănătăţii propunând reorganizarea lor în cămine de bătrâni. Angajaţii din aceste unităţi sanitare vor fi redistribuţi în alte spitale sau pot opta să rămână în unităţile reprofilate.

Bugetul spitalelor şi al serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi va fi suplimentat, dacă acestea, în urma preluării personalului, nu s-ar mai încadra în prevederea legală de 70 la sută cheltuieli de personal, anunţa, recent, ministrul Sănătăţii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas: Ministrul Cseke Atilla se ascunde în spatele uşilor, noi vom decide ce acţiuni urmează.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas: Ministrul Cseke Atilla se ascunde în spatele uşilor, noi vom decide ce acţiuni urmează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei